«16 днів проти насильства»: у Луцьку організовують інтерактивну акцію

«16 днів проти насильства»: у Луцьку організовують інтерактивну акцію

У п’ятницю, 25 листопада, в Луцьку відбудеться акція до 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства під гаслом - «Чуйність переможе насильство». 

Під час акції у Луцьку та 59 інших містах України встановлять мозаїку із зображеннями різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, охочі доєднаються до того, щоб негативне зображення зникло. 

 

Початок у Луцьку – о 12. 00 на майдані Площі Героїв Майдану (перед Палацом урочистих подій). 

Окрім мозаїки, під час акції презентують інтерактивну онлайн-гру, завдяки якій можна дізнатися про різні форми насильства й про те, як мешканці Луцької громади ставляться до цієї теми та чи готові прийти на допомогу у разі потреби. 

«Ці дані - результати масштабного дослідження громадської думки, яке UNFPA проводив у 30 містах України з грудня 2021 до лютого 2022. Переможці гри зможуть отримати фірмові подарунки», - наголосили організатори. 

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії, Україна зіткнулася із безпрецедентним рівнем насильства, болю і травматизації. Українські жінки і чоловіки, хлопчики та дівчатка потерпають від злочинів російських військових і найманців, зокрема, від гендерно зумовленого і сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Акцію до 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства організовує UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, у співпраці з управліннм соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, за підтримки Уряду Великої Британії, Канади та США, зокрема, за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Можливо зацікавить