21 грудня 2022 року: яке свято, заборони, традиції

21 грудня 2022 року: яке свято, заборони, традиції

21 грудня віряни вшановують пам'ять преподобного Патапія Фивського. А ще - в цей день іменини святкують Анфіса, Кирило, Вікторія і Сергій.

Яке 21 грудня релігійне свято

21 грудня за релігійним календарем віряни вшановують пам'ять преподобного Патапія Фивського. Він народився в християнській родині, а досягнувши повноліття, пішов жити в єгипетську пустелю. З часом Патапій прославився подвигами. До нього почали йти люди, але святий захотів знаходитися в мовчанні та пішов в Константинополь, де в міській стіні неподалік від Влахернської церкви зробив собі келію. Проте, тут люди теж дізналися про нього. До святого почали звертатися люди з недугами, адже Патапій володів даром зцілення, тому допомагав всім стражденним.

 Хто святкує День ангела 21 грудня

 21 грудня, іменини  святкують: Анфіса, Кирило, Вікторія і Сергій.​ Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

 Які народні традиції в цей день

Якщо в цей день хуртовина, то літо буде непогожим. А снігопад обіцяє дощове літо.Якщо з ранку синички цвірінькають, вночі варто чекати на мороз.Якщо пташки під дах ховаються, буде заметіль.Якщо день морозний і тихий, зима буде сніжною і м'якою.

 Що не можна робити в цей день

21 грудня було заведено захищати дівочу красу від недобрих очей. Щоб самостійно захиститися від негативу на зап'ясті в'язали шовкову нитку. Також у цей день не можна порушувати Різдвяний піст – відмовтеся від веселощів, жирної та м'ясної їжі. Цей день не можна було проводити  у брудному будинку.

Можливо зацікавить