25-річний чоловік із Закарпаття вступив до російської армії і присягнув на вірність Путіну

25-річний чоловік із Закарпаття вступив до російської армії і присягнув на вірність Путіну

СБУ повідомила про підозру 25-річному юнаку із Закарпатської області, який у 2017 році переїхав до Росії та вступив до лав збройних сил країни-окупанта.

Про це повідомили у пресслужбі управління СБУ у Закарпатській області.

 У повідомленні йдеться, що в результаті досудового розслідування встановлено, що 25-річний чоловік народився та проживав на Закарпатті, проте у 2017 році виїхав до Росії на постійне місце проживання. У грудні 2022 року він вступив до лав збройних сил Росії. 

Чоловік добровільно прибув до російського військкомату та прийняв військову присягу на вірність РФ.

Відтак, йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) ККУ. Триває робота для підготовки і передачі відповідних матеріалів до суду.

Читайте також:

  • Суд визнав колишнього військовослужбовця ЗСУ винним у державній зраді та призначив йому покарання у виді 14 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
  • Співробітники Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки спільно з підрозділами СБУ Волинської області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрили російського агента, який інформував ворога про плани бойових операцій Сил оборони на стратегічно важливій ділянці фронту.