30 квітня 2023 року: хто святкує іменини, прикмети та що не можна робити

30 квітня 2023 року: хто святкує іменини, прикмети та що не можна робити

30 квітня церква вшановує пам'ять Зосими Словецького. У народі його називали бджоляр. Також сьогодні прийнято було шанувати бджіл.

Про свято, традиції, заборони в цей день пише «Главред».

У цей день господині намагалися приготувати смачні страви з додаванням меду. Наші предки особливо шанували медовуху, адже вважалося, що вона допомагає зміцнити здоров'я.

 Якщо в будинку побачили мурашку або бджолу, то вірили, що в будинку панує мир та гармонія.

Що не можна робити 30 квітня

Погано ставиться до всіх комах. Якщо побачили в будинку мурашки, не знищуйте їх.Сваритися і з'ясовувати стосунки, інакше можна лишитися самотнім на все життя.Пізно повертатися додому або засиджуватися допізна за роботою. Увечері не можна пекти хліб і готувати, наближається Вальпургієва ніч, тому починаючи з сутінків нічого робити не можна.

Прикмети на 30 квітня

Якщо бджоли на Зосиму летять на квіти, то будуть з них плоди.Коли бджоли сіли на вишневий цвіт, то буде в цьому році урожай вишні. Вранці пішов дощ - вдень небо обов'язково проясниться.

Яке свято в календарі, хто святкує День ангела 30 квітня

30 квітня, відзначається День прикордонника України, Міжнародний день джазу, Міжнародний день свічника, Вальпургієва ніч, День пам’яті святих жінок-мироносиць, День зачіски.  

Свої іменини 30 квітня святкують - Адріан, Азат, Акакій,Олександр, Іван, Михайло, Потап, Семен, Теодор, Федір, Фома, Ян.

Читайте також: