52-річний чоловік отримав повістку, але відмовився йти в армію: яке покарання йому загрожує

52-річний чоловік отримав повістку, але відмовився йти в армію: яке покарання йому загрожує

В Одеській області на лаву підсудних потрапив 52-річний житель Кодимської громади. Він отримав повістку, а лікарська комісія визнала його придатним до служби, але чоловік відмовився від мобілізації. 

Про це повідомляє поліція Одеської області. 

 У повідомленні йдеться, що чоловік отримав повістку та пройшов медичну комісію. Лікарі визнали його придатним до військової служби, але той своєчасно на призовний пункт не з'явився, тим самим  відмовився від проходження військової служби. 

У поліції наголошують, що чоловік таким вчинком порушив закон України щодо загальної мобілізації. 

«Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули правопорушнику звинувачення в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, що передбачено статтею 336 КК України й скерували обвинувальний акт до суду», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

 

Тепер жителю Одеської області загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі. 

Читати також:

  • Від початку повномасштабної війни чимало чоловіків призовного віку (18–60 років) виїхали за кордон, але не повернулися на територію України. На них вдома чекає відповідальність за недотримання законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку і мобілізацію.
  • Викликали до військкомату з «білим» квитком та відправили на медкомісію - чи законно це, чи можуть мобілізувати з білим квитком та на яких підставах.

Можливо зацікавить