7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

Історія появи бруківки - дуже давня. Але на початках, ще тисячі років тому до нашої ери і аж до сучасного часу, бруківкою викладали здебільшого великі міські дороги та центральні площі міст. Лише в наші дні по-справжньому оцінили переваги такого мощення, і бруківкою почали вкладати найрізноманітніші об’єкти: подвір’я, садові доріжки, парки і сквери, промислові території тощо.

В історії бруківки луцького виробника Le Bruk - теж дуже багато різних об’єктів. Компанія вирішила поділитися підбіркою особливих місць, благоустрій яких прикрасила їхня тротуарна плитка.

1. Алея Голованя в луцькому парку

Влітку 2020 року в Центральному парку Луцька облаштували алею із скульптурами видатного місцевого митця Миколи Голованя. Його будинок, прикрашений десятками подібних скульптур, є одним із найпопулярніших туристичних місць. Віднедавна роботи Миколи Голованя можна побачити і в парку. 

Благоустрій алеї облаштували за допомогою бруківки «Цеглинка» Le Bruk. Максимально проста та лаконічна, вона не привертає зайвої уваги, а лише створює комфортний простір для споглядання унікального мистецтва.

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

2. Вулиці Крилова і Лесі Українки

Луцька пішохідна вулиця Лесі Українки та вулиця Крилова поруч із нею - перші у Луцьку, де з’явилася бруківка-вишиванка. В обох випадках традиційні українські візерунки виклали різнокольоровою бруківкою «Цеглинка».

А ще реконструкція вулиці Крилова стала особливою завдяки історичній спадщині. Під час ремонту відкопали старе польське мощення дороги, так звану шашку Трилінського (двох видів), якою була викладена вулиця ще за Польщі у 1938 році. Тому прийняли рішення максимально зберегти історичну частину дороги.

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

 

3. Площа перед РАЦСом

Одна з найбільших площ Луцька тривалий час була в поганому стані, покрита старою радянською плиткою та розбитим асфальтом. У 2021 році провели реконструкцію цієї території, і в результаті - сучасний і гарний простір.

Для благоустрію використали широкоформатну бруківку «Патіо» та «Еко» із пустотами всередині, за рахунок яких є можливість додати акцент у вигляді газону.

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

 

4. Автозаправка ОККО

Бруківці на автозаправці ОККО вже близько 10 років, а має ідеальний вигляд! Територія вимощена бруківкою «Котушка», яка завдяки своїй формі надійно скріплюється між собою і робить мощення міцним та цілісним навіть під час значних навантажень і вібрацій. 

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

5. Звірівське лісництво

Бруківка актуальна не тільки посеред індустріальних міст, але й… у лісі! Чудовий дизайн території облаштували у Звірівському лісництві, використовуючи бруківку «Піксель».

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

6. Свято-Благовіщенський храм

Один із улюблених об’єктів компанії Le Bruk - подвір’я Свято-Благовіщенського храму у Луцьку. «Цеглинка» вкотре проявила свою універсальність та гарну здатність не виділятись, а навпаки - бути чудовим «фоном», коли треба підкреслити красу будівлі.

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

 

7. Волонтерський штаб «Ангар»

Бруківка «Піксель» нині є частиною волонтерського простору - штабу «Ангар». Цікаво, що саму бруківку обирали для облаштування театру «ГаРмИдЕр», проте зараз її назва («Піксель»!) дуже тонко підходить під нинішні реалії та нових завдань «Ангару».

7 особливих місць із бруківкою Le Bruk7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

Хочете замовити бруківку Le Bruk?

Телефон: 067 334 11 12

Cайт - https://lebruk.com/

Facebook - https://www.facebook.com/brukivkalebruk

Instagram - https://instagram.com/lebruk.lutsk

 

Можливо зацікавить