Аферисти ошукали 150 осіб на 10 млн, обіцяючи оформлення соцвиплат з Є-підтримки

Аферисти ошукали 150 осіб на 10 млн, обіцяючи оформлення соцвиплат з Є-підтримки

Учасники злочинних угруповань розповсюджували фішингові посилання під виглядом соціальних виплат від Європейського фонду, Президента України, Є-підтримки.

Для отримання обіцяних соціальних виплат люди вводили за посиланням свої персональні дані та дані банківських карток. Учасники злочинної організації, отримуючи доступ до рахунків потерпілих, перерахувували з них кошти, навіть кредитні.

Зараз встановлено майже 150 потерпілих та суму збитків - 10 млн грн.

Аферисти ошукали 150 осіб на 10 млн, обіцяючи оформлення соцвиплат з Є-підтримкиАферисти ошукали 150 осіб на 10 млн, обіцяючи оформлення соцвиплат з Є-підтримкиАферисти ошукали 150 осіб на 10 млн, обіцяючи оформлення соцвиплат з Є-підтримкиАферисти ошукали 150 осіб на 10 млн, обіцяючи оформлення соцвиплат з Є-підтримки

Крім цього, одне із злочинних угруповань заволоділо коштами громадян під час закупівлі військового спорядження, яке планувалось передати військовослужбовцям ЗСУ.

Правоохоронці провели понад 40 обшуків по всій території України. Наразі дев’ять учасників злочинної організації затримано, їм повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації, а також шахрайстві (за ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 3, ч. 4 ст. 190 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, - зазначається у повідомленні.

Аби відшкодувати збитки, завдані потерпілим, накладено арешти на майно учасників злочинних організацій.

Можливо зацікавить