АНГАР. ДЯКУЄМО БІЗНЕСУ: «Я не знаю, як можна цього не робити», - комунікаційниця компанії «Дмитрук» розповіла про допомогу ЗСУ

АНГАР. ДЯКУЄМО БІЗНЕСУ: «Я не знаю, як можна цього не робити», - комунікаційниця компанії «Дмитрук» розповіла про допомогу ЗСУ

Потреби на фронті не закінчуються, тому обов‘язок кожного - бути залученим до підтримки військових. Хтось системно донатить кілька гривень на рахунки фондів, хтось закриває збори, а хтось приносить свою продукцію, яку згодом відправлять на фронт, показуючи свою соціальну відповідальність і створюючи надійний тил. Адже чи можна зараз спокійно жити, не перебуваючи у контексті війни? 

У проєкті Ангару «Дякуємо бізнесу» волонтерський штаб дякує відповідальному бізнесу Волині за небайдужість і позицію. Одні з таких - продуктова компанія «Дмитрук», яка з перших днів повномасштабного вторгнення почала свою системну підтримку військових та цивільних, як продукцією, так і коштами. 

До повномасштабного вторгнення, каже менеджерка з комунікацій компанії «ДМИТРУК-ФУДЗ» Катерина Дубойська, вони не готувалися, проте відчували, що щось трапиться.

Пригадує, що вже близько 9-ї 24 лютого вони ухвалили рішення допомагати, передаючи власну продукцію. 

Спершу – туди, де люди були обмежені у пересуванні, потім почали отримувати звернення від добровольців, територіальної оборони й Нацгвардії, а згодом – від волонтерів.

«На початку березня, пам'ятаю, побачила, що збирають вантажівку на Миколаїв. Ми одразу туди «вписалися» і, здається, з цього моменту почалася системна підтримка «Ангару», - згадує Катерина.

Як продуктова компанія, серед яких популярні такі ініціативи, як-от «5% від продажів пачки чи відсоток від прибутку відраховуємо на ЗСУ», каже, до такого не дійшли, проте упаковки «кабаносів» від «Дмитрук» постійно відправляються українським військовим на фронт. 

Наприклад, коптер з «Ангару» бійцям відправляються наступним чином: складають його у коробку, а наверх кладуть «кабаноси». 

«Компанія допомагає коштами за двома схемами: по-перше, централізовано сам бізнес відправляє гроші на благодійність, по-друге, серед працівників періодично організовуємо збори. - каже менеджерка з комунікацій Катерина Дубойська і додає: - На сьогодні 30 наших співробітників служать у війську». 

У 12 областях сходу і центру України діють волонтерські штаби чи благодійні організації, в які відвантажується продукція «Дмитрук» і відправляється згодом далі. Однак найчастіше це відбувається через волонтерський штаб «Ангар» – щотижня від початку повномасштабного вторгнення.

 За 13 місяців великої війни на благодійну допомогу компанія «Дмитрук» скерувала понад 13 мільйонів гривень. 

- В нинішніх умовах, я вважаю, це найкраще, що ми можемо зробити, - міркує Катерина.

- До перемоги? - запитує комунікаційниця Ангару Ірина Новосад, наперед знаючи відповідь.

- Обов‘язково. Ну а як інакше? Я не знаю, можна спокійно жити і цього не робити? - риторично відповідає менеджерка з комунікацій «Дмитрук».

Нагадуємо, у волонтерському штабі «Ангар» зараз триває великий збір. Мета - 5 001 500 гривень для полегшення виконання бойових завдань військовими. За ці кошти волонтери куплять дрони та автівки для Сил оборони. На дрони потрібно 3 201 500 гривень, на автівки - 1 800 000 гривень. 

Станом на сьогодні у великому зборі вже є перший мільйон, вдалося зібрати на 3 авто і 4 дрони.

Ми маємо право втомитися від війни і зборів, але припиняти діяти, поки триває війна і на нашій землі досі є окупант, - ні. Тому подякувати Силам оборони за захист можна донатом - це найменша самопожертва у порівнянні із ціною життя чи здоров'я. Важлива залученість до збору, а не конкретна сума. 

Донатити сюди:

PayPal: [email protected] 

Картки, монобанка, рахунки - https://linktr.ee/angarukraine 

Читайте також:

Можливо зацікавить