Аргентина стала чемпіоном світу з футболу

Аргентина стала чемпіоном світу з футболу

У неділю, 18 грудня, збірна Аргентини здолала національну команду Франції у вирішальному матчі чемпіонату світу-2022. Поєдинок на стадіоні «Лусаїл-Айконік» завершився з рахунком 3:3, а в серії пенальті більш влучними виявилися аргентинці.

Про це пише ТСН

Рахунок матчу відкрив Ліонель Мессі на 23-й хвилині. Усман Дембеле порушив правила, завдаши удару не по м'ячу, а по ногах Анхеля Ді Марії – арбітр призначив пенальті. Мессі холоднокровно низом відправив м'яч в правий кут, а Уго Льоріс стрибнув у інший.

Ще до кінця тайму Аргентина зміцнила свою перевагу – розкішну контратаку після передачі Алексіса Мак Аллістера завершив Ді Марія.

Майже до кінця матчу здавалося, що переможець вже визначений, однак за 10 хвилин до кінця матчу арбітр призначив пенальті у ворота аргентинців – Ніколас Отаменді в штрафному прихопив за плече Рандаля Коло Муані. Одинадцятиметровий холоднокровно реалізував Кіліан Мбаппе, пробивши низомм у лівий кут. Еміліано Мартінес вгадав напрямок удару, але відбити не зумів.

За 97 секунд Мбаппе зрівняв рахунок, відправивши в один дотик м'яч у кут після передачі Ліліана Тюрама. Це найшвидший дубль в історії Мундіалю.

У екстратаймі аргентинці вийшли вперед. З ударом Лаутаро Мартінеса впорався голкіпер, але Мессі добив м'яч у сітку. Однак за кілька хвилин Мбаппе знову зрівняв рахунок. Він влучив у руку Гонсало Монтьєлю, а потім реалізував пенальті. 

Отже, переможець визначився у серії пенальті. За «альбіселесте» забили Ліонель Мессі, Пауло Дібала, Леандро Паредес та Гонсало Монтієль, тоді як у французів Кінгслі Коман та Орельєн Чуамені змарнували нагоду забити.

Таким чином, перемігши Францію, Аргентина втретє в історії стала чемпіоном світу. Раніше головний трофей "альбіселесте" здобували 1978-го та 1986-го.

Можливо зацікавить

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду

Волинянин став чемпіоном відкритого кубка Європи з дзюдо у Варшаві

Волинянин став чемпіоном відкритого кубка Європи з дзюдо у Варшаві

Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук, відповідаючи на закиди, заявив, що представляє Росію

УПЛ Минай

Отримав ігрову практику: футболіст з Волині подорожчав у десять разів

Євро-2024

«Можна тягатися»: відомий екстренер «Волині» проаналізував шанси збірної України на Євро-2024

УПЛ

«Недарма щосереди у футбол на воротах граю»: з коментатором з Волині стався курйоз на матчі Прем'єр-ліги

червона картка

Футболіст з Волині награв на вилучення за десять хвилин

Євро-2024 Кварцяний

Відомий тренер з Луцька Кварцяний оцінив шанси збірної України в груповому раунді Євро-2024

В'ячеслав Шевчук Рух УПЛ

«Відома футбольна постать»: лучанин став генеральним менеджером клубу Прем'єр-ліги