Атака партизанів на російський літак А-50 в Білорусі: з'явилися нові подробиці

Атака партизанів на російський літак А-50 в Білорусі: з'явилися нові подробиці

26 лютого, на аеродромі «Мачулищі» у Білорусі партизани атакували російський розвідувальний літак А-50 за допомогою двох дронів.

Про це повідомляє «Білоруський Гаюн» у Telegram.

 Моніторингова група повідомляє, білоруські силовики виявили сумку з пультами управління безпілотниками, за допомогою яких було завдано удару по літаку країни-агресора.

Але організатори атаки, за словами лідера опозиційного руху BYPOL Олександра Азарова, успішно втекли і вже перебувають у безпеці. Вони виїхали за кордон.

 За інформацією «Білоруського Гаюна», 26 лютого на аеродромі у Білорусі значні пошкодження отримав А-50У з реєстраційним номером RF-50608. Були пошкоджені передня та центральна частини літака, авіоніка та радіолокаційна антена.

Він прилетів до Білорусі ще 3 січня 2023 року та з того моменту зробив 12 вильотів. Попереднього разу борт прилітав до Білорусі 24 лютого 2022 року - у день повномасштабного вторгнення в Україну.

 У росіян зараз є дев'ять таких літаків. При цьому удосконалених (з модифікацією «У») в окупантів лише шість одиниць. Для обслуговування одного А-50 необхідно 19 осіб. Вартість його складає 330 мільйонів доларів.

Читайте також: