Аварійні відключення світла: що робити жителям Луцька

Аварійні відключення світла: що робити жителям Луцька

Луцьк оговтується після ракетного обстрілу: нині ремонтують пошкоджені будинки лучан. На жаль, говорити про те, що така ситуація не повториться – не може ніхто. Адже російські терористи цинічно нищать енергетичну інфраструктуру в Україні. У Луцькій громаді нині вживають усіх заходів, аби ситуація із електропостачанням у місті не була критичною. Із відповідальністю до цього просять поставитися і лучан, зокрема контролювати використання електроенергії.

Ракетний удар по об'єкту енергетичної інфраструктури в суботу залишив деякі вулиці Луцька без світла та води, - йдеться у сюжеті 12 каналу.  

Нагадаємо, що 22 жовтня ворог завдав ракетних ударів по Волинській області. Внаслідок цього було пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури в Луцьку та Ковелі. Ці міста залишилися без електроенергії, було призупинено водопостачання, зник зв’язок.

 Не дивлячись на складну дуже ситуацію, в суботу вода в оселях лучан була відновлена фактично протягом 45 хвилин після потрапляння ракети в енергетичний об'єкт. Чи буде так наступного разу – невідомо

Дещо гірша ситуація із електропостачанням – складною вона залишається і досі. Іноді у домівках лучан зникає світло, а вони замість того, аби поставитися до цього із розумінням – обурюються. Мовляв, про це не повідомляли. Луцький міський голова наголошує: надворі – війна! Тож відключення електроенергії не планові – вони аварійні.

 У таких випадках Волиньобленерго» просто не може про це повідомити завчасно. Аби аварійних відключень було менше, вкотре нагадують про потребу економити електроенергію.  

«Зі свого боку, ми як місто, як громада ми в половину а той більше зменшили вуличне освітлення, в окремих... і всі інші заходи здійснили», - каже луцький міський голова Ігор Поліщук

 Підприємства, каже міський голова, почали дослухатися до прохань. Щоправда, не усі.

 Проконтролювати, чи зменшили користування електроприладами самі лучани, звісно, не можна. Але ті певнять: економити почали ще до прильоту по Луцьку, кажуть, що менше вмикають світло та використовують менше електроприладів.  

Разом із тим, до відключень електрики лучан просять бути готовими.

Можливо зацікавить