Батька загиблої на війні медички з Волині судять за побиття священника московського патріархату

Батька загиблої на війні медички з Волині судять за побиття священника московського патріархату

На Волині священник УПЦ МП Святослав Чижук із села Обенижі, що на Турійщині, судиться з батьком загиблої на війні медички Олени Созонюк.

Про це повідомила сестра загиблої Олени - Ольга Созонюк

За її словами церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ. А місцевий священник вимагає від батька загиблої медички гроші, кажучи, що через нього втратив церкву. Наразі тривають судові засідання. Наступне заплановане на третє листопада.

«За словами священника мій батько побив його, але немає ні побоїв, ні синців. Також він казав, що ми отримали гроші за мою сестру Олену Созонюк, яка загинула на війні третього вересня, і можемо йому заплатити.

Коли Олена була жива, і приїхала в село останній раз він до неї сказав: «Ти ще жива?». Ось ким потрібно бути, аби таке говорити?

Тепер він судиться з моїм батьком, бо той спровокував його словами. Цитую: «Ти ж за доньку отримав гроші, можеш мені  виплатити, я ж не боюся нікого і нічого, навіть Бога!», - розповідає сестри загиблої медички.

Також вона зазначає, що у червні Чижук вдарив по голові побратима моєї сестри, і кричав: «Я рускій поп, ударь меня, я ж за рускій мір».

«Моя сестра загинула за Україну, а тут з членів її сім'ї «рускій поп» хоче нажитися грошима. В неї дитина сиротою лишилася. Чижук жив у селі уже 20 років і чудово знає, що мій батько після війни в Афганістані емоційний, але і далі таке робить, і називає себе священником. Як люди далі можуть до нього ходити, копати йому картоплю і прославляти руского попа, коли в Україні війна?», - ділиться Ольга.

Також вона зазначає, що при зміні церкви на українську він відкрито заявляв: «Виженете мене, на ваші хати бомби полетять», а одна з його прихожанок сказала: «Як прийдуть чечени моїй мамі першій відріжуть голову, бо її дочка в лавах армії».

Зазначимо, що наразі Ковельський міськрайонний суд розглядає дві кримінальні справи, де потерпілим є згаданий Святослав Чижук.

Василя Созонюка обвинувачують у завданні йому легких тілесних пошкоджень, а в іншій справі Валерія Зубчука - у побоях та мордуванні.

Нагадаємо, що 28-річна бойова медичка 14-ї механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Оленою Созонюк загинула на війні 3 вересня рятуючи життя побратимів. Вона стала до лав українського війська ще у 2015 році.

А 8 вересня її поховали у селі Обенижі Ковельського району

У 28-річної Героїні залишилася трирічна донечка.

Також нагадаємо, що 5 серпня громаду ПЦУ села Обенижі зареєстрували. Коли постало питання відчинити храм та дати ключі, отець Святослав Чижук всіляко обзивав парафіян і священника новоствореної громади.

Перед цим місцевий священник Святослав Чижук перешкоджав богослужінням новоствореної громади ПЦУ: організовував відрізання ліній електропередач, вигукував під час богослужінь, вішав замок на ворота церковного подвір’я.

Можливо зацікавить

«Якщо будівництво відновлять, організуємо «Мишівський майдан», - селяни, які виступають проти храму УПЦ МП на Волині

«Якщо будівництво відновлять, організуємо «Мишівський майдан», - селяни, які виступають проти храму УПЦ МП на Волині

Чоловік відмовився від мобілізації через загибель брата: його засудили до 3 років

Чоловік відмовився від мобілізації через загибель брата: його засудили до 3 років

 У Луцьку дві дівчини побилися через хлопця: справа дійшла до суду. Відео
відео

 У Луцьку дві дівчини побилися через хлопця: справа дійшла до суду. Відео

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Мобілізація інвалідність

Чи можлива мобілізація людей з інвалідністю після змін у законі

війна Монатік

«Душа в п'яти впала»: відомий артист з Луцька Monatik розповів, як його сини ледь не потрапили під ракетний обстріл

дзюдо війна

10 місяців вважали зниклим безвісти: титулований дзюдоїст з Луцька загинув у бою на Донбасі

Електронні повістк

Посилення мобілізації: чи впровадять електронні повістки

Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук, відповідаючи на закиди, заявив, що представляє Росію