Батько курсанта з Рівненщини, який вчинив самогубство, розповів, як з його сина знущалися в університеті

Батько курсанта з Рівненщини, який вчинив самогубство, розповів, як з його сина знущалися в університеті

Нещодавно стало відомо, що 18-річний курсант Львівського університету внутрішніх справ України Дмитро Гульчук, вистрелив собі в голову з автомата. Нині правоохоронці розпочали провадження одразу за двома статтями: самогубство і доведення до самогубства. Батько юнака  Олег Гульчук розповів про «дідівщину» керівництва вишу, які тиснули на його сина морально та психологічно.

Про це пише «Експрес».

Перед тим як вистрелити собі в голову з автомата, 18-річний Дмитро Гульчук надіслав мамі повідомлення, де назвав себе «слабким» і вибачився за свій вчинок.  Днями Дмитра поховали у селі Могиляни на Рівненщині. Але батько, який добровольцем пішов на війну розповідає, що його сина довели.

«Пам’ятаю, син розповідав, що для так званої посвяти у курсанти їх змусили повзати під ліжками у казармі, чистити каналізації, вибирати воду з калюж перед приїздом ректора. Дмитра не раз називали дебілом, ідіотом. Одного разу прийшов старшина й каже: «В мене настрій жахливий, ану бігом впали та віджались». Дмитро запитав: «Чому ми це маємо робити? Лише тому, що ви злі?» Після цього сина зненавиділи і при всякій нагоді чіплялись»,- розповів чоловік. 

Батько пригадує, як одного разу командир забрав у сина жетон і передав деканові. Той викликав Дмитра до себе і став натякати, що віддасть жетон, якщо хлопець купить флешку за 400 гривень.  За його словами, знущались, з усіх.

Останньою краплею, переконаний батько хлопця, став випадок на шикуванні, де хлопцям сказали одягнути протигази.

«Свого Діма не міг чомусь знайти. За це командир взводу нахилився над Дімою і став принижувати його. У цей момент зайшов офіцер курсу й звинуватив сина, начебто він хотів побити командира. У результаті сина перевели з гуртожитку в казарму на півтора року Діма подзвонив мені й розповів про це. А наступного дня його поставили у наряд... Саме той, коли він застрелився. За кілька хвилин до того він написав мамі прощальне повідомлення. Вона йому подзвонила, але він уже не відповів»,- розповів батько.

Однокурсники хлопця розповідають про записку біля тіла Дмитра, де він вказав, що його довели і хто саме, описав, як знущались. Але вона загадково зникла. Також вони кажуть, що хлопець їх захистив.

 

«У нас тепер усі кажуть, що своєю смертю Дмитро захистив нас усіх. Може, хоч тепер будуть менше ображати, бо наразі ставлення до нас — як до собак», — каже один з курсантів. 

Адміністрація тільки розмістила на сайті коротке співчуття. З батьками ніхто не поговорив.

 «На похорон ніхто з університету не приїхав, не висловив співчуття. Я ж зроблю все для того, аби притягти винних до відповідальності»,- каже батько.

Читайте також:

  • У Луцьку, 23 серпня 2022 року, на День прапора, застрелився 20-річний нацгвардієць. Подробиці смерті юнака з’ясовує Державне бюро розслідувань. Чи було це самогубство – наразі невідомо. Тіло загиблого батьки вже забрали на Одещину.

Можливо зацікавить