Батько та брат донині воюють: на Волині поховали Героя Сергія Хоміка

Батько та брат донині воюють: на Волині поховали Героя Сергія Хоміка

У четвер, 17 листопада у Володимирі провели в останню путь полеглого 36-річного полковника, командира вертолітної ескадрилії Сергія Хоміка.

Вшанувати пам’ять захисника, який обороняв рідну землю від рашистської навали, прийшли його рідні, колеги, побратими, керівництво та жителі громади. Про це повідомили у Володимирській раді.

Сотні володимирчан вийшли на вулиці міста, аби долучитись до коридору шани полеглому захиснику, земляку Сергію Хоміку. Після закінчення університету уродженець села Сусваль Сергій Хомік  служив льотчиком-штурманом вертолітної ланки пошуково-рятувального забезпечення вертолітної ескадрилії транспортної авіації у місті Вінниця.

Пройшовши нелегкий шлях до командира вертолітної ескадрилії, наш земляк з перших днів війни обороняв українську землю від загарбника. Екіпаж полковника Хоміка здійснював успішні бойові вильоти, а під його керівництвом бойові уміння опанували більше 20-ти льотчиків. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Сергій Хомік був нагороджений Орденом за мужність III та II ступенів, а також відзнаками Міністерства оборони України, головнокомандуючого збройних сил України, командуючого повітряних сил ЗСУ та відзнаками від ООН.

11 листопада, під час виконання бойового завдання на Донеччині, 36-річний полковник загинув. У Героя залишилися батьки, дружина та двоє малих дітей. Брат та батько Сергія донині продовжують виборювати нашу незалежність на полі бою. 

Поховали захисника з усіма військовими почестями у рідному селі Сусваль. Володимирська міська рада ще раз висловлює щирі співчуття родині загиблого.

Батько та брат донині воюють: на Волині поховали Героя Сергія ХомікаБатько та брат донині воюють: на Волині поховали Героя Сергія ХомікаБатько та брат донині воюють: на Волині поховали Героя Сергія ХомікаБатько та брат донині воюють: на Волині поховали Героя Сергія ХомікаБатько та брат донині воюють: на Волині поховали Героя Сергія Хоміка

Можливо зацікавить

війна нагорода
фото

Віддали своє життя за Україну: на Волині рідним загиблих Героїв вручили посмертні нагороди

Війна Волинь

Обірвалось життя: на Волині прощатимуться з Героєм Олександром Мажулою

ресторан Луцьк

«Це обʼєктивне обмеження»: у закладі неподалік Луцька прокоментували скандал із вдовою загиблого Героя

поховання військового
відео
фото

Двоє синів залишились без батька: на Волині попрощалися з Героєм Ігорем Клапіюком

Передчасно пішов з життя 37-річний воїн з Волині Анатолій Дорош

Передчасно пішов з життя 37-річний воїн з Волині Анатолій Дорош

Поховання військового
відео

Загинув у бою на Донеччині: на Волині попрощалися із Героєм Володимиром Грищуком

Запоріжжя війна
відео

Передчасно обірвалося життя: на Волині зустріли Героя Олександра Мажулу

Рідні солдата Віктора Шершня з Волині отримали посмертну нагороду воїна - Хрест Героя
фото

Рідні солдата Віктора Шершня з Волині отримали посмертну нагороду воїна - Хрест Героя

Поховання військового
фото

Маленька донечка ще не знає, що навіки втратила татка: на Волині попрощалися з Героєм Романом Хрупчиком