Байден і бойові комарі: на росії заявили про новий вид української біологічної зброї

Байден і бойові комарі: на росії заявили про новий вид української біологічної зброї

Російські окупанти опублікували чергові «докази» існування міфічних біолабораторій в Україні, де начебто Україна разом з США створювали віруси, які б переносили комарі.

Про це повідомило міністерство оборони РФ.

На брифінгу «за результатами аналізу документів, що стосуються військово-біологічної діяльності США на території України» повідомили про те, що начебто «на сайті Пентагону опублікували офіційну заяву про біологічну діяльність США на території пострадянського простору».

Нібито США визнали, що фінансували «46 українських біолабораторій» та зв'язок міноборони США з Українським науково-технологічним центром.

За новою версією російського міністерства цього разу «біологічна зброя» не птахи чи летючі миші, а «комарі роду Aedes, які є переносниками трансмісивних інфекцій таких, як пропасниця денге, Зіка, жовта лихоманка».

«Експерти» також розповіли про те, що Мерефська лабораторія на Харківщині побудували «на кошти Пентагону» спеціальний «об'єкт» у селі Сороківка Харківської області. Його «замаскували» як «компанію з виробництва харчових добавок. Обладнали цей «секретний об'єкт» підземними сховищами та потужними системами вентиляції. 

«При цьому сайт компанії має очевидні ознаки фіктивності, а з початком спеціальної воєнної операції обладнання під контролем СБУ вивезли у західні області України», – вигадали рашисти.

«Зупинімося на проєкті P-268. У його реалізації брали участь національний університет імені Тараса Шевченка у Києві та університет штату Колорадо. Заявленою метою проєкт є вивчення вірусів, які можуть інфікувати комарів роду Aedes. Відповідно до технічного завдання, вірусний препарат був напрацьований інститутом у Києві та доставлений до США для проведення польових аеробіологічних досліджень», – пишуть «експерти» з міноборони росії.

Організатори брифінгу пішли висновку, що США нарощують свій «військово-біологічний потенціал»: «При цьому Україні відведено роль полігону для проведення випробувань, збирання біологічних матеріалів та вивчення специфіки поширення інфекційних захворювань».

Ще у березні 2022 року у Росії вигадали фейк про причетність до вигаданих в Україні «біолабораторій» Джорджа Сороса і сина Байдена.

Можливо зацікавить

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Мурза зрада футбол

Українець з російським паспортом: ексгравець «Волині» виступатиме за російський клуб

вбивство Німеччина українці

Вбивство українок у Німеччині: в озері знайшли тіло матері загиблої раніше дівчини

Тимощук УАФ суд

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: спортивний суд в Швейцарії призначив дату слухань

Вибори в Росії: головний опонент Путіна був підставною особою

Вибори в Росії: головний опонент Путіна був підставною особою

Прорив через кордон Росії: добровольці зробили нову заяву про свої плани

Прорив через кордон Росії: добровольці зробили нову заяву про свої плани

зрада футбол

Запрошували назад, але він не захотів повертатися в Україну: розповіли про ексгравця «Волині», який опинився в Росії під час війни

Російські добровольці зайшли на територію двох областей Росії

Російські добровольці зайшли на територію двох областей Росії: ведуться бої

У Росії дрони атакували сім областей: у двох влучили в нафтобази

У Росії дрони атакували сім областей: у двох влучили в нафтобази