Без батька залишилося четверо дітей: на Волині відкрили меморіальну дошку загиблого Героя Анатолія Пашка

Без батька залишилося четверо дітей: на Волині відкрили меморіальну дошку загиблого Героя Анатолія Пашка

У четвер, 23 лютого, у селі Нові Підцаревичі, що на Маневиччині, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблого Героя Анатолія Пашка.

Про це повідомляє відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Анатолій Пашко героїчно загинув 28 травня 2022 року у селищі Комишуваха Луганської області, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. 

Меморіальний знак розміщено на території Новопідцаревицької початкової школи - філії ОЗЗСО «Цмінівський ліцей» Маневицької селищної ради, де колись навчався Анатолій Пашко.

У Анатолія залишилося четверо дітей, дружина та мати, які прийшли разом із усіма односельчанами вшанувати пам'ять тата, чоловіка, сина, Героя.

Почесне право відкрити Меморіальну дошку було надано ініціаторам встановлення пам’ятного знака - військовим побратимам Анатолія Пашка.

Слова співчуття родині висловив біля меморіальної дошки Валерій Васильович Марчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради. Наголосив на важливості зберігати пам'ять про подвиг героїв, які віддають життя за майбутнє кожного українця, і меморіальні дошки по всій країні не дадуть забути наступним поколінням про велику ціну свободи.

До пам'ятного слова про загиблого в бою Анатолія долучилися завідувачка Новопідцаревицької школи Інна Чилей  та колишня директорка цього закладу освіти Галина Левокова. Учні школи  читали патріотичні поезії.

Після промов настоятель храму селища Маневичі Віри, Надії, Любові та їх матері Софії отець Михайло освятив пам’ятний знак, до якого після заупокійної спільної молитви присутні поклали квіти та запалені лампадки.

Без батька залишилося четверо дітей: на Волині відкрили меморіальну дошку загиблого Героя Анатолія ПашкаБез батька залишилося четверо дітей: на Волині відкрили меморіальну дошку загиблого Героя Анатолія ПашкаБез батька залишилося четверо дітей: на Волині відкрили меморіальну дошку загиблого Героя Анатолія ПашкаБез батька залишилося четверо дітей: на Волині відкрили меморіальну дошку загиблого Героя Анатолія ПашкаБез батька залишилося четверо дітей: на Волині відкрили меморіальну дошку загиблого Героя Анатолія Пашка

Читайте також:

Можливо зацікавить

Федор Шульган, день народження

25 квітня: хто з волинян святкує День народження

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Бої Донеччина

Третя трагічна звістка в громаді за тиждень: на війні загинув Герой з Волині Іван Войчук

поховання військового

Передчасно пішов з життя: на Волині попрощаються із Героєм Анатолієм Дорошем

Війна в Україні
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Олексія Хоміча та Олексія Стахорського

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»
відео

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»

Поховання військового

Від початку повномасштабної війни захищав Україну: на Волині прощатимуться з Героєм Андрієм Ярошиком

Рецепт паски
відео

Перевірений роками: бабуся з Волині поділилася рецептом паски без замішування тіста