Без Пушкіних і Суворових: Зеленський підписав закон про деколонізацію топонімів

Без Пушкіних і Суворових: Зеленський підписав закон про деколонізацію топонімів

Президент Зеленський підписав закон «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України.

Про це  йдеться на сайті Верховної ради, пише РБК-Україна.

 Цей закон набере чинності через три місяці. Після цього у державних та військових органів буде шість місяців, щоб видалити з публічного доступу російські символи.

Мова йде про пам’ятники й пам’ятні знаки, перейменування вулиць та інших об'єктів. Окрім цього необхідно буде перейменувати населені пункти в назвах яких є натяки на Росію її діячів чи пропагандистів.

Також під заборону підпадуть зображення, присвячені російським та радянським діячам, російським містам і завоюванням. До музеїв необхідно буде перенести цінні пам’ятки.

Під стандарти української мови необхідно буде перейменувати назви населених пунктів Так само будуть перейменовані населені пункти, назви яких не відповідають стандартам української мови - Октябрське чи Южноукраїнське.

Російські згадки мають бути виключені товарних знаків та назв документів.

 Читайте також:

  • Верховна Рада прийняла закон про умови прийняття до громадянства України. Відтепер охочі отримати український паспорт будуть змушені скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.
  • 21 квітня, президент Зеленський відповів на петицію щодо довічного ув'язнення для чиновників, яких підозрюють у корупції під час війни.

Можливо зацікавить