Білоруси запустили дивну «рекламу» для прикордонників з України про «братство борщу». Відео

Білоруси запустили дивну «рекламу» для прикордонників з України про «братство борщу». Відео

На кордоні з Україною білоруси запустили «бульбоІПСО», розраховане на наших прикордонників. Головним лейтмотивом стали схожі кулінарні традиції, зокрема борщ.

Про це пише «УНІАН»

У мережі оприлюднили відео, на якому лагідний жіночий голос під музику цимбал розповідає, що український та білоруський борщі майже ідентичні страви, які відрізняються лише окремими інгредієнтами.

«Білоруський та український борщ дуже схожі між собою. Безумовно, є незначні відмінності. До українського борщу, як правило, додають квасолю. А у білоруському борщі більше картоплі. Але, тим не менш, і те, й інше – це практично один і той самий борщ», - йдеться у повідомленні.

Крім того, голос каже, що український та білоруський борщ – «борщі-сусіди та борщі-родичі», а в Європі немає нічого схожого.

«Ось чому борщ - це не тільки смачно і поживно, це ще й одна з основ нашої спільної східнослов'янської ідентичності. Борщ - це те, що нас об'єднує. Пам'ятайте про це, товариші! І коли вам більше не буде з чого готувати ваш борщ, переходьте на наш бік, спробуйте наш, білоруський борщ. Не пошкодуєте!» - наголошується в повідомленні.

Читайте також:

Можливо зацікавить