Білоруський КДБ полює на опозицію: у заручники взяли 15-річного брата адміна Telegram-каналу

Білоруський КДБ полює на опозицію: у заручники взяли 15-річного брата адміна Telegram-каналу

У Білорусі КДБ затримав та продовжує утримувати у заручниках 15-річного підлітка, що є рідним братом адміністратора опозиційного Телеграм-каналу  @belzhd_live.

Про це повідомляє «Білоруський Гаюн».

У повідомленні йдеться, що 15-річного брата адміна Спільноти залізничників Білорусі затримав КДБ. Юнака три доби тримали в ізоляторі внутрішнього утримування на Окрестіно. До нього не пускали батьків та адвоката. А потім хлопця перевели до психіатричної лікарні

«Ми не знаємо, що робили з дитиною весь цей час, у п'ятницю його звільнили з-під варти та направили до Республіканського науково-практичного центру психічного здоров'я (Новинки)», - пише @belzhd_live.

На юнака вже навіть встигли завести сфабриковану кримінальну справу за ст. 208 ч. 2 КК Республіки Білорусь. Мова йде про здирництво.

«У вас напевно вже постало питання: «Навіщо?» А тому, що шляхом тиску на близького родича лукашисти тиснуть на @belzhd_live. Вони вимагають видалити Telegram-канал та припинити діяльність», - йдеться у повідомленні Гаюна.

Спостерігачі моніторингової місії нагадують, що саме телеграм-канал @belzhd_live з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну уважно стежить та публікує інформацію про пересування військових ешелонів військ ЗС РФ, що прибувають до Білорусі.

«Ця інформація дуже заважає планам Путіна та Лукашенка - і це не перебільшення. Ми впевнені, що, в тому числі завдяки роботі @belzhd_live, вдалося значно сповільнити і розголосити рух військових ешелонів ЗС РФ перед вторгненням в Україну в лютому 2022 року», - пишуть спостерігачі Гаюна.

У повідомленні йдеться, що саме таке в країні реальність, з якою стикаються білоруси щодня.

 Читати також:

  • Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко покатав по льоду пораненого бойовика «ДНР» в інвалідному візку який воював за Росію. Відповідне відео поширила білоруська пропаганда.
  • Росіяни можуть спробувати здійснити наступ по всіх напрямках і використати Білорусь для відволікання і провокацій. Утім, наразі, наступ з Білорусі є малоймовірним.

Можливо зацікавить