Біля Луцька почали ремонт важливої дороги

Біля Луцька почали ремонт важливої дороги

У Луцькій громаді розпочали ремонт дороги, що з'єднує села Жидичин, Кульчин і Клепачів. Численні та місцями дуже глибокі ями на цій дорозі ускладнювали рух маршрутних і шкільних автобусів, а через відсутність тротуарів та потребу пішоходів оминати ями, часто виникали аварійні ситуації.

Наприкінці березня депутати Луцької міської ради звернулися до обласної військової адміністрації і керівництва ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» з проханням провести ремонтні роботи. Про це розповів у соцмережах луцький депутат і голова бюджетної комісії Андрій Разумовський.

«Хороша новина для Жидичинського старостинського округу - розпочали аварійний ремонт траси від Жидичина і до Клепачева, яка була в дуже поганому стані.

На бюджетній комісії ми слухали звіти старост і місцева староста Галина Матвіюк звернула увагу на цю проблему. На дорозі - дуже багато ям, часто вони глибокі, а цією дорогою добираються діти до школи і місцеві мешканці на роботу. Відремонтувати дорогу за кошти луцького бюджету ми не могли, бо дорога не в нашому підпорядкуванні. Тому підготували звернення і сесія підтримала це звернення до військової адміністрації та Служби місцевих доріг з проханням провести аварійний ремонт. Дякую Юрію Погуляйку і керівництву Служби місцевих доріг у Волинській області, що оперативно розпочали роботи», - написав Андрій Разумовський.

Біля Луцька почали ремонт важливої дорогиБіля Луцька почали ремонт важливої дорогиБіля Луцька почали ремонт важливої дороги
Розпочали ремонтні роботи

У коментарі виданню ВСН у Службі місцевих доріг розповіли, що аварійний ремонт на дорозі Жидичин-Клепачів розпочали в понеділок, 24 квітня, і планують завершити за тиждень. Загалом відремонтують ділянку протяжністю 14,6 км.

«Перед тим, як розпочати ремонт, наші інженери виїжджали на огляд дороги, складали акт обстеження. Чесно кажучи, у порівнянні із тим, якими, на жаль, бувають деякі місцеві дороги, тут ситуація ще не критична. На дорозі є асфальт, зробимо аварійно-відновлювальний ремонт і дорожнє полотно буде в хорошому проїзному стані. А бувають дороги зовсім без асфальту, суцільне болото - ні пройти, ні проїхати, такі дороги навіть не знаєш, як ремонтувати, треба чекати на капітальний ремонт», - пояснює керівниця ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Оксана Грицюк.

За її словами, у наступному 2024 році на цій дорозі планують поточний ремонт, що також допоможе відновити дорожнє полотно.

Біля Луцька почали ремонт важливої дорогиБіля Луцька почали ремонт важливої дороги
Ремонт запланували на ділянці 14,6 км, і роботи тут немало

Біля Луцька почали ремонт важливої дорогиБіля Луцька почали ремонт важливої дороги
Одна з найгірших ситуацій була навпроти школи у Жидичині

Біля Луцька почали ремонт важливої дорогиБіля Луцька почали ремонт важливої дороги
Поруч з дорогою немає тротуарів. Дітям, які йдуть в школу, часто доводиться обходити калюжі і виходити на проїжджу частину

«Ця траса з'єднує всі наші села, вона є обличчям Жидичинського старостинського округу, а люди досі шукають закутки, кудою можна об'їхати, щоб тільки не цією дорогою. Найгірна ситуація - біля школи, там величезна яма, і коли дитина хоче її обійти, а водій зосереджений на тому, щоб об'їхати - може трапитися яка хочеш біда.

Ми неодноразово зверталися з цією проблемою, і Департамент ЖКГ робив звернення, і були колективні листи. Але коли на бюджетній комісії ще раз озвучили це питання, депутати прийняли на сесії звернення і ремонтні роботи таки розпочали. На період війни капітальний ремонт неможливий, тому такий варіант оптимальний - вирізають, вичищають латки і укладають гарячим асфальтом», - коментує староста Жидичинського округу Галина Матвіюк.

Довідково. Дорога О030534 м. Луцьк - с. Жидичин - с. Кульчин - с. Клепачів прямує від вулиці Героїв УПА у Луцьку через села Жидичин, Кульчин і завершується селом Клепачів. Вона з'єднує заклади освіти, культури, амбулаторію та адміністративне приміщення Жидичинського старостинського округу, де надають послуги підрозділи Луцької міської ради. Цією автомобільною дорогою до села Клепачів перевозять пасажирів трьома автобусними маршрутами: А-117 «Луцьк - Клепачів», А-149 «Луцьк - Озерце-Небіжка» та №51 «Луцьк - Кульчин».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Аварійні мости й відсутність асфальту: хто відповідає за ремонт доріг у селах Луцької громади

Можливо зацікавить