Бійчиня волинської бригади розповіла про свій «талісман»

Бійчиня волинської бригади розповіла про свій «талісман»

Бійчиня 14 окремої бригади Анжела служить у війську з котом. Навіть коли їхала у відпустку на два тижні на своє весілля, все бідкалася, як же без неї на якихось два тижні  залишиться  Форест,  все заспокоювала себе, мовляв, дівчата доглянуть.

Ми чули, що це кіт з такою кличкою, але «знайомі» з ним не  були. Коли взялися шукати котів у війську, а під таким знаком народилася і наша Анжела, відбулося і тісніше знайомство з Форестом, пише газета  «Слово Правди».

«17 березня ми побачили його вперше – він був худим, голодним і маленьким Котів було багато, але він зразу до нас прив’язався, ходив слідом, приходив до нас, дуже грайливим був.  Чому ж саме форест?  Я відразу дала таку кличку. Якось сказала просто: «Форест – біжи»  і він почав мене доганяти і реагувати на  цю кличку. Ми мали переїжджати, але залишити кота, який уже звик до нас, було б важко. Спочатку вагались: як він має витримати  непросту дорогу, де його тримати і т.д. Але в день, коли ми збирались, він весь час сидів біля наших речей у кімнаті, сів на коробку і чекав…

Ну як його можна було залишити? Він, до речі, завжди перед переїздом сидить у ящику, щоб його не забули, були моменти, коли його шукала, щоб забрати, а знаходила в останню хвилину, він сам йшов до мене. Форест – цікавий кіт, з ним весело, я його ще називаю антистрес. У такі важкі дні він хоч якось піднімає настрій. Форест тепер наш талісман»,-  так описує  історію появи свого улюбленця Анжела.

Про все інше, про те, яка ситуація на позиціях, де нині стоять бійці і бійчині 14-ї ОМБр, завжди відповідає одним словом: нормально. Яким є це «нормально» залишається лише здогадуватися, коли чуєш повідомлення з тих місць, де ведуться бої.

Анжела, здобувши після школи цілком цивільну спеціальність, чомусь дуже загорілася стати  військовою. Довго сама оббивала пороги військкомату, аж поки не підписала контракт на службу у 14-й ОМБр.

Відразу пройшовши  військове загартування  на Сході України, разом  з усіма бійцями  повернулась на ротацію у  місце дислокації частини, але не надовго. Війна застала нашу дівчину у навчальному центрі у одному з центральних міст України, звідки вони виривалися  у переповнених вагонах.

Приїхавши до Володимира, буквально за якусь годину з нашвидкоруч зібраними речами дівчата вже спішили на КПП бригади.

У війську ще до війни дівчина знайшла свого судженого, але з радістю кохання додалися і тривоги, адже  її молодий чоловік, зовсім юний офіцер, ще на передовіших позиціях, де ведеться  битва зі знахабнілим окупантом.

Кролик-Кіт, під знаком яким  пройде наступний рік, ласкава, ніжна та спокійна тваринка, тому гороскопи твердять, що  рік буде доволі спокійним і гармонійним.

Отож найперше хочеться побажати, щоб усі наші захисники та захисниці  повернулися до своїх домівок і зажили щасливо і мирно.  Обіцяють, що рік прийдешній буде успішним для цілеспрямованих, самостійних людей, які постійно розвиваються і вдосконалюються.

А такою і є Анжела. І гороскоп не помиляється, коли стверджує, що  символ наступного року вирізняється добротою, дружелюбністю, чутливістю, елегантністю, стриманістю, обережністю, ніжністю, але в той же час упевненістю в собі, проникливістю і гнучкістю.

Антоніна МИХАЛЬЧУК

Нагадаємо, раніше ми писали про братів з Волині, які стали артилеристами.

Можливо зацікавить

на щиті

Не встиг відзначити 50-річний ювілей: до Луцька «на щиті» повернеться Герой Юрій Сілюк. Оновлено

На щиті Луцьк

«На щиті»: до Луцька востаннє повернуться полеглі на війні Герої

ухилення від мобілізації

Підробив довідку ВЛК: як покарали ухилянта на Волині

Вербна неділя поховання
відео

Скорботна Вербна неділя: на Волині попрощались з Героєм Романом Кондратюком

Росія Україна
відео

«Я не вибирала, де мені народитися»: росіянка, яка 17 років живе на Волині, хоче отримати громадянство України

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

Відстрочка від мобілізації

Правила нового законопроєкту: хто може отримати відстрочку від мобілізації у травні 2024

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі