Бізнес на повітряних кульках: Волинянка виграла 250 тисяч на розвиток власної справи

Бізнес на повітряних кульках: Волинянка виграла 250 тисяч на розвиток власної справи

Ще у липні запрацювала нова послуга - мікрогранти від урядової програми «єРобота», де українці мають можливість отримати гроші на відкриття або розширення власної справи. Так, на Волині перші 17 підприємців отримали позитивні рішення й вже отримали гроші на рахунки.

Серед щасливчиків опинилася й Богдана Мельничук. Вона вже шостий рік поспіль займається продажем кульок. 

Про це йдеться на сайті Волинського обласного центру зайнятості. 

Ідея відкрити власний бізнес з’явилася в жінки, коли вона була в декреті. На той момент, аби мати додаткові гроші, шила святкові гірлянди.

– Одного разу я вирішила привітати подругу з Днем народження, треба було купити кульки. Дізнавшись про ціну кульок з гелієм, я була здивована. Адже вона виявилась досить високою. Тоді я задумалась над тим, аби спробувати продавати кульки дешевше й зробити їх більш доступними.

Тоді лучанці допомогли знайти балон для гелію. Так, пані Богдана розпочала свій бізнес з стартовим капіталом в 500 грн – балоном на 10 літрів й пачкою кульок. Першими її замовниками стали знайомі, друзі й клієнти з ОЛХ, де були оголошення. Такими були перші кроки 6 років тому.

За цей період бізнес Богдани пережив два удари – пандемію коронавірусу 2020-му й повномаштабну війну 2022-го.

Бізнес на повітряних кульках: Волинянка виграла 250 тисяч на розвиток власної справи

Жінка зізнається, що на початку війни, 24 лютого, був ступор й охопила думка, що її бізнес нікому не буде потрібен. Навколо війна й жах, кому тут треба будуть кульки? Але вже за кілька днів на початку березня почали надходити дзвінки із замовленнями.

Тоді люди вибачалися: «Ми все розуміємо війна й святкувати щось недоречно, але в нас виписка з полового будинку й хотілося б хоч якось привітати».

Так, тиждень за тижнем люди трохи відходили від першого жаху й замовлень ставало більше й більше. Адже порадувати рідних кульками то найменша підтримка, яку можна подарувати. А особливо яскравих фарб потребували діти.

- Одного разу я почула фразу: «Бізнес треба вміти налаштовувати під нові реалії, бо якщо ти не використаєш можливості складного часу – настане криза, - розповідає жінка.

А далі додає: «Коли я побачила інформацію про можливість отримання мікрогранту, то подумала: «Чому б й не спробувати». В цьому рішенні мене підтримали й рідні. Так, за три з половиною години я написала бізнес план, а моя мама допомогла мені з розрахунками».

– Чесно кажучи, я не сильно вірила перемогу, тому відправила заявку й забула про те. Як одного дня приходить повідомлення, що мене запрошено на співбесіду щодо гранту. 

Після розмови з фахівцями Волинського обласного центру зайнятості й отримання позитивного рішення на рівні регіону. Пані Богдана чекала вердикту від Державної служби зайнятості. Й на кінець червня жінка вже отримала ухвалення її бізнес-плану. Так, тепер вона має можливість на суму гранту створити два нових робочих місця, закупити обладнання, меблі, нові різновиди кульок та іншу сировину, зробити в магазині гарне освітлення.

Нещодавно всі учасники першої хвилі отримали гроші на свої рахунки в Ощадбанку та починають плідну роботу щодо реалізації своїх бізнес-ідей.

До слова, першочергово ця програма від держави створена на підтримку бізнесу та створення нових робочих місць. Адже економіка України навіть під час війни має працювати злагоджено, щоб забезпечити надійний тил.

Можливо зацікавить

мобілізація ухилення

Мобілізація в Україні: батька сімох неповнолітніх дітей суд визнав винним в ухиленні від призову

війна нагорода
фото

Віддали своє життя за Україну: на Волині рідним загиблих Героїв вручили посмертні нагороди

Війна Волинь

Обірвалось життя: на Волині прощатимуться з Героєм Олександром Мажулою

ресторан Луцьк

«Це обʼєктивне обмеження»: у закладі неподалік Луцька прокоментували скандал із вдовою загиблого Героя

поховання військового
відео
фото

Двоє синів залишились без батька: на Волині попрощалися з Героєм Ігорем Клапіюком

Поховання військового
відео

Загинув у бою на Донеччині: на Волині попрощалися із Героєм Володимиром Грищуком

Запоріжжя війна
відео

Передчасно обірвалося життя: на Волині зустріли Героя Олександра Мажулу

військовий вбивство

Вбив батька й сина з волинської тероборони: оскаржуватимуть вирок для військового

волонтер обстріл
відео
фото

Доставляла допомогу воїнам: волонтерка з Волині потрапила під ворожий обстріл