Близько 400 вагонів волинського лісу відправлять на Миколаївщину

Близько 400 вагонів волинського лісу відправлять на Миколаївщину

На Волині, як і в Україні загалом, ажіотаж навколо твердого палива не спадає. Та якщо для обігріву помешкань та соціальних закладів запаси уже зробили, то допомога для військових не припиняється. Також  Волинь забезпечить дровами Миколаївщину.

Про це повідомляє Перший, посилаючись на ІCTV.

У Ратнівському лісовому господарстві лісівники зараз працюють на ділянці, де ростуть 80-річні сосни. Це так званий стиглий лік. Ріжуть дерева, які підуть на лісоматеріали та дрова. А тут згодом висадять молодий ліс.

«Розкрижовуємо на дороговартіснішу деревину, яка йде далі на виробництво, меблі, палетну заготовку для домашніх потреб, соціальних сфер», – головний інженер Ратнівського лісового господарства Сергій Петрук.

На ділову деревину попит впав, а потреба у дровах величезна. Тож у цьому господарстві запровадили безвідходну заготівлю деревини. Одразу в лісі гілля перебивають на щипу, якою забезпечують заклади соціальної сфери.  

«Деревна дробілка подрібнює кущі, гілля. З огляду на нинішню ситуацію, краще хай воно піде людям на паливо», – зауважує лісівник Іван Дуда.

Готуються до зими і військові. Для бійців на Волині пішло майже 700 вантажівок деревини. Це і дрова для обігріву, і лісоматеріал для облаштування блокпостів та оборонних фортифікаційних споруд біля кордону.

«Цього року ми набагато більше заготовляємо саме паливних дров у зв’язку з війною, енергетичною кризою. Зараз основне завдання лісівників – це забезпечення дровами як соціальних сфер, населення, так і військових», – зауважив Сергій Тишковець, керівник Ратнівського лісового господарства.

Крім того, Волинь допоможе перезимувати миколаївцям. Загалом відправити мають 20 тисяч куб. м лісу, а це майже 400 вагонів.

Лісівники запевняють, що попри різке збільшення потреби в дровах, їх вистачить на всіх.

 

Можливо зацікавить