«Болотистість території грає нам на руку», - волинський тероборонівець

«Болотистість території грає нам на руку», - волинський тероборонівець

На прикордонні з Білоруссю окопи військові оббивають дошками через піщаний ґрунт. Через воду, що підступає, закопатися глибоко теж не вдається. Заразом болотиста місцевість Волині допомагає український захисникам - обмежує рух ворога.

Про це у ролику, поширеному у фейсбук-спільноті «Військо України», розповідає військовий Андрій.

Як каже тероборонівець 100-ї окремої бригади територіальної оборони, облаштовувати позиції на прикордонні з Білоруссю бійцям допомагають місцеві. Підкреслює, що їх і просити не потрібно - приходять самі.

«Тут ґрунт піщаний, тому мусимо оббивати окопи дошками та брусами. Глибоко теж не вдається закопатися, бо вода підходить, - розповідає сержант Андрій, показуючи гарно облаштовані позиції. - Але ми працюємо, залучаємо ще місцевих мешканців. Часто їх кликати не треба, вони самі телефонують, запитують, що потрібно, які проблеми, приїжджають й допомагають. Якщо хочемо виграти цю війну, то мусимо всі працювати злагоджено»

Тероборонівець стверджує, що болотиста місцевість лише грає на руку українським захисникам, обмежуючи рух противника.

Деякі дамби, каже, підривають самі, щоб звузити місця ймовірного проходу ворога. В тому випадку, якщо він все ж наважиться наступати, - будуть стримувати, застосовувати артобстріли і знищувати колони чи диверсійні групи.

«За територію, яка під нашою відповідальністю, ми впевнені на 150 відсотків. Ми зробили дуже багато роботи, замінували всі місця, де може пройти противник, - розповідає тероборонівець».

Військовослужбовці пройшли навчання з новітньої протитанкової зброї, щотижня відбуваються стрільби на полігоні, тож на сьогодні вони вже багато чого вміють.

«Ми готові і ніхто із нас нічого не боїться», – додає сержант Андрій.

Читайте також:

Можливо зацікавить