Будівництво спорткомплексу на Світязі за 50 мільйонів законсервували через війну

Будівництво спорткомплексу на Світязі за 50 мільйонів законсервували через війну

Через повномасштабну війну призупинили будівництво спортивного комплексу на базі «Гарт» на Світязі. Проєкт реалізовував Волинський національний університет імені Лесі Українки спільно із Шацькою громадою у межах виграного конкурсу проєктів ДФРР.

Про це у вівторок, 24 січня, на пресконференції розповів ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

За його словами, два роки тому університет подав на конкурс Державного фонду регіонального розвитку проєкт будівництва великого спортивного комплексу на базі «Гарт» на Світязі.

Для Шацької територіальної громади, спільно з якою за кошти ДФРР відбувалося його зведення, спорткомплекс мав стати окремим туристичним магнітом, який дозволяв би і весною, і взимку, і восени залучити туди спортивні команди, відпочивальників. У залі вони могли б тренуватися і готуватися до спортивних змагань.

Водночас реалізація будівництва дозволила б поліпшити рентабельність бази «Гарт» на Світязі.

«Такий конкурс ми виграли -  були виділені кошти з цього фонду і розпочалося будівництво. По суті, основна коробка була завершена. Лишилося накрити 3-4 спеціальних прольоти, але почалася війна. Наразі там проводяться якісь роботи, але за кошти громади», - розповідає очільник вишу.

Анатолій Цьось каже, що перевага спортивного залу в тому, що розмір його основного майданчика - 40х20 метрів. Таких на Волині практично немає, а цей дозволятиме запрошувати на тренування збори професійні команди.

Спершу вартість робіт оцінювалась у 50 млн гривень, але скільки це коштуватиме зараз - невідомо. 

Зазначається, що в університеті шукатимуть шляхи завершення проєкту, проте зараз головне - його законсервувати, Шацька громада теж не проти це зробити.

Також університет викрав ще один конкурс Державного фонду регіонального розвитку - проєкт з модернізації третього поверху лабораторного корпусу для медичного факультету на вулиці Потапова, 9.

«На жаль, у зв'язку з війною цей проєкт навіть не почав реалізовуватися. Ми зараз плануємо, як у цьому році власними силами зробити там ремонт, щоб студенти-медики мали хороші умови для навчання», - підкреслив Анатолій Цьось.

Читайте також:

Можливо зацікавить