«Була погана чуйка»: на Волині засудили ухилянта

«Була погана чуйка»: на Волині засудили ухилянта

В одному із сіл колишнього Локачинського району Волині хлопцю вручили повістку, а він умисно не прийшов до центру комплектування. Його взялися судити, але він навіть не став придумувати якихось поважних причин своєї неявки і розказав, що вчинив так умисно. 

Про покарання ухилянту розповіли у сюжеті каналу Аверс.  

Хлопець приїхав на суд без адвоката і не заперечує, що умисно не прийшов до центру комплектування. Торік влітку пройшов медогляд. Військово-лікарська комісія визнала його придатним для служби в армії. У грудні хлопцеві вручили повістку і наступного дня він мав бути у назначеному місці. Його чекали, але він не прийшов. Ніяку поважну причину не повідомляв. Чому проігнорував повістку - відповідь коротка.

«Була погана чуйка», - каже ухилянт. 

Дві жінки поруч - мама і сестра. Покарання за ухилення від призову - від 2 до 5 років ув’язнення. Усе повернулося м’якшою карою. 

Вирок районного суду:

«Позбавлення волі на 4 роки. Звільнено    від відбуття покарання, якщо він протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов’язки».

Йому потрібно періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації. Повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання. Не виїжджати з України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. 

Прокурор зауважує, що якщо хлопець щиро розкаявся і сприяв розкриттю злочину, то покарання не може перевищувати 2/3 максимального ув’язнення. Просить у суддів залишити юнака на іспитовому строці. 

До армії хлопець не потрапив, отримав випробувальний термін. Та чи може така судимість стати своєрідною індульгенцією від подальшої мобілізації.  Поза камерою прокурор зауважує, що хлопцеві можуть і повторно вручити повістку, а от суддя задає риторичне питання - як тоді він буде з’являтися для реєстрації.

Читайте також:

Можливо зацікавить