Чекає чоловіка з війни і шиє одяг для військових: історія переселенки з Маріуполя, яка переїхала у Луцьк

Чекає чоловіка з війни і шиє одяг для військових: історія переселенки з Маріуполя, яка переїхала у Луцьк

Переселенка Оксана Макарова дев’ять місяців тому із сім’єю переїхала у Луцьк. У Маріуполі вона втратила дім, улюблену майстерню і спокійне життя. Попри все, почати його спочатку вдалося у Луцьку. 

На Волині їм допомогли небайдужі і родина вже встигла адаптуватися до нового життя, тільки новини про рідний Маріуполь не пропускають, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Я дуже радію, що ми в Україні. Я точно розумію, що за кордоном - не моє місце. Тут я відчуваю силу, тут я розумію, що я справляюся», - каже Оксана.

А на свята, каже Оксана, дуже хочеться додому та його, можна сказати, у Маріуполі вже немає. Їхня квартира понищена і без вікон. Окупанти розмародерили там все, що було. Помешкання знаходилося біля того самого драмтеатру, який росіяни розбомбили. Нині драмтеатр окупанти взагалі розібрали.

Оксана розповідає, що Маріуполь взимку - дуже красивий із великою кількістю новорічної ілюмінації. Зустрічаючи 2022 рік, родина, як і всі українці, не могли подумати, що почнеться війна. 

«Ми тоді саме зробили ремонт, в нас була дуже класна дитяча, наша з чоловіком кімната. В нас був рік ремонту. Новий рік - це дім, тому ми були вдома», - розповідає жінка.

2023 рік вони зустрінуть теж вдома, але вже у Луцьку. 

«Я просила в Бога лише одного, коли ми виїжджали з Маріуполя, щоб всі були цілі і щоб ми були разом. З усім іншим я можу справитися», - наголошує Оксана. 

На жаль, разом можуть бути не завжди, бо чоловік Оксани нині стоїть на захисті України. Однак це наштовхнуло її на ідею власної справи - виробництво спорядження для військових. Тут шиють плитоноски, розгрузки, усі можливі підсумки та інше спорядження.

«Я відчуваю себе на 100% вдома. Я розумію, що Маріуполь розтрощений... Але моє життя тепер будується тут і це мене мотивує робити щось далі», - додала Оксана.

Можливо зацікавить