Чекайте виклику: чому Положинського не взяли в тероборону

Чекайте виклику: чому Положинського не взяли в тероборону

Уродженець Луцька, співак, громадський діяч, а нині військовослубовець ЗСУ Сашко Положинський розповів свою історію, як формально був у теробороні, але так і  не став бійцем ТрО. А ще зізнався, що, можливо, спробує вступити в тероборону після війни і тепер у нього на руках буде козир - бойовий досвід. Водночас він привітав усіх хто служить у лавах ТрО.

  

Свій пост-привітання Сашко Положинський розмістив у фейсбуці.

Подамо його без змін. 

«1 лютого цього року прийшов у воєнкомат, щоби записатися в територіальну оборону. Подав необхідні документи, пройшов медкомісію, здав аналізи. В процесі десь підхопив ковід. Думаю - в лікарні.

Вийшов із ковіду. Отримавши підтвердження одужання - одразу знову у воєнкомат. Підписав контракт. Зробив селфі, написав допис. 

Поки чекав підписання контракту командуючим ТрО нашого регіону, мій допис набув неочікуваного для мене розголосу. На прохання представників головного командування ТрО, погоджувався на всі інтерв’ю, в яких розповідав про свою мотивацію. 

Мотивація була простою - бути готовим до захисту Батьківщини під час масованого наступу на нас, знати, що маю робити, з ким це маю робити, отримати підготовку, спорядження і зброю. 

Пізно ввечері 23 лютого мені надіслали повідомлення, що контракт зі мною не підписали, бо… я писав заяву ще на ім’я воєнкома, але поки хворів змінилися правила, тож тепер треба переписати на ім’я командира батальйону і ще дозаповнити якісь папери. 

В першій половині дня 24 лютого був у штабі. Сподівався, що отримаю зброю й накази, натомість отримав можливість правильно заповнити папери. Мене формально вписали в штат підрозділу, але реально сказали, що без бойового досвіду і підготовки я поки не потрібен. Чекайте виклику - сказали. На жаль, так і не викликали. 

Тепер маю підготовку і досвід, який, на мою думку, дав би мені можливість таки стати бійцем ТрО. І після війни, можливо, ще повторю спробу туди потрапити. 

А поки щиро вітаю всіх побратимів та посестр, які захищають Україну в лавах ТрО, дякую за самовідданість і відвагу, міцно обіймаю та разом з вами прагну Перемоги! В єдності наша сила!».

Можливо зацікавить