Через обстріли більшості регіонів вводяться аварійні відключення, - міністр енергетики

Через обстріли більшості регіонів вводяться аварійні відключення, - міністр енергетики

Внаслідок атаки росіян по об’єктах критичної енергетичної інфраструктури на території України вводитимуться аварійні відключення.

Про це у фейсбуці повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Сьогодні ворог знову атакував об’єкти генерації та електричні мережі країни. Є прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях. Через обстріли в більшості регіонів вводяться аварійні відключення. Наступні дні будуть важкими», - пише Галущенко.

За його словами, енергетики вже працюють над відновленням постачання електроенергії.

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, у області застосовуються аварійні відключення світла.

Після влучань в об'єкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині, пише голова Львівської ОВА Максим Козицький, у облаті запроваджено аварійні відключення електроенергії.

Як інформує голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, внаслідок ворожого обстрілу області на території енергетичного об'єкту виникла пожежа. Згодом вона була локалізована.

За словами голови Київської ОВА Олексія Кулеи, в області введені екстрені вимкнення електрики. Поступово повертатимуться до стабілізаційних відключень. 

Ворожа ракета влучила в об’єкт критичної інфраструктури на Вінничині, пише голова Вінницької ОВА Сергій Борзов

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 14 січня повідомив, що у зв'язку із влучанням в об'єкти енергетичної інфраструктури найскладні ситуація - на Харківщині та у Київській області.

Читайте також:

Можливо зацікавить