Через постійні відключення платіжки за світло рахуватимуть по-новому

Через постійні відключення платіжки за світло рахуватимуть по-новому

Енергопостачальники врахують скільки часу у споживачів не було електропостачання та «уріжуть» оплату на відповідну суму. Однак це стосується лише споживачів, які не змогли передати показники своїх лічильників.

Відповідне рішення прийняли під час засідання Національної комісії з питань енергетики та компослуг (НКРЕКП). 

За новими правилами українцям, які не змогли передати показники своїх лічильників, будуть нараховувати оплату вже не за нормами споживання, як зазвичай. Натомість у розрахунках будуть використовувати відповідний понижуючий коефіцієнт.

Як зазначили у НКРЕКП, величина понижуючого коефіцієнту, який буде застосовуватись, залежатиме від часу, протягом якого той чи інший споживач не отримував електроенергії. Чим довше не було світла, тим більшим буде коефіцієнт, а оплата відповідно меншою.

Проте така система буде застосовуватися лише до домогосподарств, які вчасно не передали показники лічильників. Інші споживачі платитимуть відповідно до того, скільки електроенергії вони використали.

До 25 числа кожного місяця всі оператори розподільчих систем будуть звітувати НКРЕКП про те, який понижуючий показник вони застосовували відповідно до зміни обсягів енергоспоживання в мережі.

Можливо зацікавить