Через скандали, звільняється директорка Луцької стоматполіклініки Світлана Черниш

Через скандали, звільняється директорка Луцької стоматполіклініки Світлана Черниш

Директорка Луцької стоматполіклініки Світлана Черниш звільняється після скандалу, який почався у медзакладі. Вона вважає таке рішення правильним. Світлана Черниш працюватиме до 1 листопада.

Про це вона розповіла у коментарі журналістам сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» у вівторок, 25 жовтня. 

Зі слів жінки, через нещодавні скандали навколо роботи медзакладу вона ухвалила рішення звільнитися, аби спростити життя собі й колегам. 

«Я вже втомилася від того всього. Сьогодні зранку ввімкнула телевізор – а там далі крутять про прогалини в нашій роботі і так далі. Дуже важко це сприйняти. Особливо коли ти пояснюєш людям, що насправді все не так, але ніхто цього не бачить і не чує. І колектив дуже страждає від цієї ситуації. Колектив повинен працювати, бо клініка живе коштом цих доходів. Після цього скандалу люди вже бояться іти до нас. Для того, щоб колектив нормально працював, я прийняла рішення просто написати заяву і піти. Щоб люди спокійно могли продовжувати нашу важливу роботу в такий важкий для країни і для міста час», - каже Світлана Черниш.

Таке своє рішення вважає правильним.

«Думаю, це правильне рішення. Адже все зав'язали особисто на мені: ніби це я тримаюся за посаду, а всі від цього страждають. Тому хай усім стає легше. Мені шкода, але водночас я вболіваю за свій колектив, і бачу, що ця боротьба ні до чого доброго не приведе. Я йду по коридору, а пацієнти на мене вже пальцем показують. Знаєте, як це неприємно?», – прокоментувала вона своє звільнення», - каже жінка. 

Світлана Черниш працюватиме до 1 листопада. А далі, каже, знайде іншу роботу. 

«Я буду працювати. Я лікар-терапевт із 34-річним стажем. У мене є маса пацієнтів, і я думаю, що не пропаду. Буду приносити користь деінде. Моє основне завдання – лікувати людей, і я робитиму це далі», – підсумувала вона. 

Нагадаємо, наприкінці літа міський голова висловив незадоволення роботою медзакладу. Ішлося, зокрема, про те, що поліклініка належно не звітує про проліковані зуби, «гроші ідуть повз касу», а працюють у закладі немісцеві фахівці. 

Публічна критика очільниці комунального підприємства «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Світлани Черниш трапилася на фоні конфлікту, який триває всередині закладу. Так, в кінці травня заклад отримав нового медичного директора – Любов Яковчук-Качмар. Як стверджують медики, вона почала висувати чимало зауважень як до працівників стоматполіклініки, так і до її директорки. 

Аудит роботи медзакладу провів департамент фінансів Луцької міської ради, і результати оприлюднили у соціальних мережах та ЗМІ раніше, ніж він потрапив до головного медика громади. Очільниця поліклініки спростувала результати аудиту, а керівник управління охорони здоров'я громади Володимир Лотвін заявив, що на роботу медзакладу ані в нього, ані у пацієнтів не було скарг. Попри все, деякі ЗМІ досі продовжують поливати брудом керівницю стоматполіклініки. Тому Світлана Черниш прийняла рішення піти з посади. 

До речі, напередодні про своє звільнення заявив також і чоловік Світлани Черниш – багаторічний очільник ЖКП №3 Руслан Юлдашев

Можливо зацікавить