Через Волинь до Польщі «проривалися» двоє псевдостудентів-призовників

Через Волинь до Польщі «проривалися» двоє псевдостудентів-призовників

Прикордонники Волинського загону, 27 серпня 2022 року, затримали чоловіків призовного віку, які підробили собі документи про навчання за кордоном. Молодики їхали через «Устилуг» до Польщі. Коли ж зрозуміли, що їх викрили спробували «домовитись» із правоохоронцями.

Про це інформує пресслужба Волинського прикордонного загону.

Як йдеться у повідомленні прикордонників, 29-річний водій «Ауді» та його 28-річний пасажир із Полтавщини, їхали до Польщі через пункт пропуску «Устилуг», що на Волині. На паспортний контроль, як підставу для перетину кордону, водій надав документи про навчання за кордоном.

Під час перевірки в інспекторки запідозрили, що документи «липові». Зрозумівши, що пахне смаленим, чоловік запропонував прикордонниці 500 доларів США, щоб дозволила проїхати.  

Таку саму аферу спробував провернути й 28-річний уродженець Полтавщини, який їхав за кордон пасажиром цієї автівки. Аби «вирішити» питання щодо пропуску псевдостудент запропонував – 500 євро.

В обох випадках прикордонниця від грошей відмовилася. Спроби підкупу службової особи правоохоронці задокументували встановленим порядком. Про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 369 та 358 Кримінального кодексу України прикордонники поінформували співробітників Національної поліції.

Можливо зацікавить