Через волинський пункт пропуску водій і пасажирка хотіли перевезти 2 мільйони гривень

Через волинський пункт пропуску водій і пасажирка хотіли перевезти 2 мільйони гривень

Через пункт пропуску «Устилуг-Зосін» водій і пасажирка намагалися незаконно перевезти понад 2 мільйони гривень. Валюта була спакована у дві дорожні валізи, а виявлена у ході митного огляду супроводжуваного багажу в легковому авто.

Автівкою водій та його пасажирка в'їжджали на територію України, обравши смугу руху «зелений коридор». Про це повідомили у Волинській митниці.

Митники повідомили, що гроші не були задекларованими.

«Вибір каналу, позначеного символами зеленого кольору, означає декларування шляхом вчинення дії про те, що переміщувані через кордон товари не підлягають письмовому заявленню, оподаткуванню і не підпадають під встановлені законодавством заборони чи обмеження. У той же час, відповідно до статті 8 Закону України "Про валюту і валютні операції" визначено, що транскордонне переміщення фізичними особами валютних цінностей в сумі, що перевищує еквівалент 10 тисяч Євро, підлягає письмовому декларуванню митним органам», - пишуть митники. 

У валізах містилося майже 3 мільйони гривень. Різниця між дозволеною до переміщення без письмового декларування та наявною готівковою валютою становила 2 мільйони 172 тисяч гривень.

Якщо раніше уся «надмірна» валюта підлягала конфіскації, то нині за таке порушення карають штрафом у розмірі 20 відсотків суми, що перевищує дозволену «норму». Отже, штраф становитиме майже 345 тисяч гривень.

Читайте також:

Можливо зацікавить