Через «Ягодин» хотіли вивезти деревини на 100 тисяч гривень

Через «Ягодин» хотіли вивезти деревини на 100 тисяч гривень

Волинські митники на посту «Ягодин» упередили водія який хотів незаконно вивезти з України майже 30 кубічних метрів деревини. 

Про це повідомили у фейсбуці Волинської митниці.

Порушення виявили під час оформлення вантажу, який автоперевізник доставляв від продавця з Чернігівщини до покупця у Литві. 

Задекларований товар – специфічний, оскільки повністю складався з обрізних пиломатеріалів, виготовлених із породи «сосна».

Відповідно до чинного законодавства, такий експорт підлягає під заходи нетарифного регулювання, серед яких обов'язковим є подання сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

Цей документ був пред'явлений перевізником у товаросупровідному пакеті, однак викликав сумнів у пильних митників.

За висновками вирішили звернутись до експертів з кафедри ботаніки, деревознавства та недеревних ресурсів Національного лісотехнічного університету.

Вони офіційно підтвердили, що з описаних в Сертифікаті про походження колод сосни неможливо випиляти дошки тих розмірів, що їх намагались експортувати.

А розмірні характеристики дерев, що ніби-то стали сировиною для пиломатеріалів, замалі для виготовлення такого значного обсягу продукції.  

Дії експортера містять ознаки правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу, про що складено протокол. Лісоматеріали тимчасово вилучили на склад митниці.  Їхня вартість оцінена у майже 100 тисяч гривень.

Подача недостовірних відомостей про товар тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Читайте також:

Через річку до Польщі: на Волині затримали 23-річного ухилянта

• Рух пунктом пропуску «Ягодин-Дорогуськ» розблоковано

• Через кордон за єЧергою тепер у 16 пунктах пропуску: як зареєструватися водіям 

Можливо зацікавить