Черги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій Жадан

Черги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій Жадан

23 січня в «Культурному укритті» відбулася автограф-сесія відомого сучасного  письменника з Харкова, музиканта та волонтера Сергія Жадана.

Луцьк став четвертим містом туру, де письменник проводить зустріч зі своїми шанувальниками, а також спілкується із представниками ЗМІ.

Раніше схожі заходи пройшли уже в Чернівцях, Івано-Франківську та Тернополі. Під час зустрічі можна придбати книги Сергія Жадана з його автографом.

Як зазначають організатори, усі зібрані кошти підуть «на добрі справи».

Черги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій Жадан

У Луцьку на письменника чекало дуже багато прихильників його творчості. Приміщення «Культурного укриття» було заповнене ущерть. Черга за автографами була нескінченною. Неабияк здивувало, що прийшли люди різного віку - від підлітків до старшого покоління.

Привезені Сергієм Жаданом книги розкупляли упаковку за упаковкою. 

Як зазначила директорка фестивалю «Фронтера» Елла Яцута, вони знали, що до Сергія Жадана прийде багато людей, але не очікували, що черга буде від «Укриття» аж до магазину «ДніпроМ». Загалом, за її словами, прийшло понад чотири сотні людей. 

«Зараз Сергій зі своїм гуртом їздить містами України з концертами, квитки на які розкуповують дуже швидко. І його видавець запропонував перед концертами влаштувати автограф-сесії. Ми уже який час намагаємося запросити Сергія на літературний вечір, але враховуючи рівень його зайнятості, то поки повноцінну зустріч не вдається провести, і ми погодилися хоча б на такий захід за його участю. Але сподіваємося, як тільки у нього з'явиться вікно, «Фронтера» анонсуватиме зустріч з Сергієм», - зазначила Елла Яцута.

Черги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій Жадан

19-річна студентка Катерина каже, що вперше почула про Жадана від мами багато років тому. Але почала слухати його творчість після того, як почула виступ Сергія на літературному вечорі на «Бандерштаті».

«І після того, я «підсадила» на його творчість своїх рідних та друзів, бо Жадан - то краш, то любов. І я здивувалася побачивши тут так багато молоді, і це класно. Загалом після 24 лютого його аудиторія збільшилася в рази, адже у нас немає такої драйвової та потужної музики», - розповіла Катерина.

 

Особливо раділи автографу в книзі та фотографіям зі своїм кумиром сестрички з Луцького району, які привели на зустріч свою бабусю. 14-річна Тоня та 16-річна Катерина є шанувальницями письменника уже понад три роки.

«Спершу ми читали лише його поезію, але пізніше почали захоплюватися й прозою. Ми його дуже любимо», - поділилися дівчата.

На питання чи бабуся теж полюбляє творчість Сергія Жадана дівчатка відповіли з посмішкою: «Ні, наша бабуся читає лише церковну літературу».

Черги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій Жадан

Черги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій ЖаданЧерги з сотень людей: до Луцька приїхав відомий письменник та волонтер Сергій Жадан

Зазначимо, що у Луцьку організатором заходу стали представники міжнародного літературного фестивалю «Фронтера».

Наступними містами, куди завітає письменник, стануть Хмельницький, Вінниця та Одеса.

Сергій Жадан - автор зокрема поетичних збірок «Життя Марії», «Тамплієри», «Антена», «Список кораблів», «Псалом авіації», п'єси «Хлібне перемир'я», роману «Інтернат», а також романів «Ворошиловград» і «Месопотамія», які зовсім нещодавно були перевидані в оновленому оформленні видавництвом Meridian Czernowitz.

Нагадаємо, що торік у Луцьку відкрили простір для театру і творчості. У новому приміщенні на Яровиці, 17 команда театру «Гармидер» відкрила укриття, де можна займатись навіть під час повітряних тривог. 

Читайте також:

Можливо зацікавить