Чи буде тротуар навпроти архіву у Луцьку? Коментарі всіх сторін

Чи буде тротуар навпроти архіву у Луцьку? Коментарі всіх сторін

На вулиці Ветеранів, поруч з обласним архівом, пішоходи мусять йти дорогою, а не тротуаром. З боку архіву його немає взагалі, а навпроти пішохідну зону перегодили у зв’язку з будівництвом. 

Видання ВСН зібрало коментарі усіх сторін щодо цієї ситуації і запитало, чи подбають врешті про пішоходів.

Нагадаємо, лучани нарікають на відсутність тротуару на цій ділянці. Сама дорога на цьому відрізку має декілька різких поворотів, і в таких небезпечних умовах місцевим мешканцям доводиться порушувати правила дорожнього руху та виходити на проїжджу частину.

Як повідомив директор Державного архіву Волинської області Сергій Карасюк, наразі архів не розпоряджається ані майном, ані ділянкою.

«Власником будівлі є Волинська обласна рада, нещодавно приміщення забрали у нас з балансу і передали комунальному підприємству з архівної справи. Ми лише орендуємо це приміщення.

Близько пів року тому до нас приїжджав голова обласної ради Григорій Недопад, були і представники міської ради, оглядали ситуацію з тротуаром. Зі свого боку нам важливо одне: щоб були дотримані норми з утримання приміщення та норми пожежної безпеки, адже тут зберігаються важливі документи, які потрібно ретельно зберігати. Проте без порушення цих норм є можливість виділити частину земельної ділянки і облаштувати тротуар десь до 1,5 м шириною», - зазначив він.

У коментарі виданню ВСН голова Волинської обласної ради Григорій Недопад повідомив, що наразі готуються документи для поділу земельної ділянки та відділення зони тротуару. Скільки часу займе цей процес – поки сказати складно.

Натомість з іншого боку, де ведеться будівництво, тротуар обіцяють облаштувати найближчим часом, повідомив під час чергової сесії у середу, 31 травня, Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Виїжджав наш фахівець на місце. Проєктом благоустрою будівництва, яке там відбувається, передбачене облаштування тротуару, він буде захищений невеликою бетонною спорудою. Тротуар буде найближчим часом», - зазначив він.

Читайте також: 

Можливо зацікавить