Чи будуть волиняни проводити корпоративи та святкувати Новий рік

Чи будуть волиняни проводити корпоративи та святкувати Новий рік

Нині точиться чимало дискусій з приводу святкування Нового року. Щоправда в цьому випадку суперечки не календарні. Наріжним каменем проблеми є питання святкування цього торжества.

Як лучани ставляться до таких святкувань і чи багато закладів планують на цьому бодай щось заробити, - розповіли у сюжеті 12 каналу

Журналісти зателефонували у кілька популярних закладів харчування у Луцьку, цікавила програма для корпоративів, що у неї входить та ціна. Розпитувалить і про варіанти відзначення Нового Року. Ось, що запропонували в Шоу Базилік.

«З сьогоднішнього вечора буде в нас виступати група «Лорі». Це на корпоративні ці свята. Десь о 19:00 вечора початок. Тому, якщо ви плануєте у ввечері в нас святкувати, то все буде під живу музику», - розповіли у закладі.

Це, каже адміністраторка Яна, радше спокійний супровід для атмосфери. Жодних розваг гостям не пропонують. Спеціального новорічного меню з розрахунком на місце теж.  

В новорічну ніч ресторан працює лише до 21:00. До слова, частина закладів, куди телефонували, 31 грудня не працюватимуть взагалі.  

«Новорічну ніч ми не працюємо. Корпоративи так. Проводимо. Без проблем. З 23 по 25 у нас буде музична програма, 30 також музична програма. По вартості у нас є 2 варіанти меню - це на 1000 та 1150 гривень», - розповіли у ресторації «Жито». 

У цьому ресторані наживо співатиме колектив. Тут вже пропозиції для відзначення корпоративів чітко прописані.

Інший популярний заклад -  «Моджо» пропонує наступне.   

«З понеділка по четвер та в неділю у нас живий вокал з 8 вечора по 10. В пт, сб в нас живий вокал з 19 вечора по 21 вечора та з 21 вечора по 23 лаундж-діджей. Рекомендована сума замовлення на корпоративи 1000 гривень з людини - це кухня і бар», - зазначили у «Моджо».

Найнижча вартість, яку запропонували відомі луцькі заклади - 850 гривень з людини, у рекреаційному комплексі «Рестпарк». Втім - це без музичного супроводу. Таке задоволення уже заброньовано. Та й взагалі місць обмаль, тому адміністратори рекомендують із замовленням поспішити.  

А от у новорічну ніч працюватимуть лише два заклади з усіх, куди телефонували журналісти.

Працюватиме в новорічну ніч славнозвісний Версаль. Нещодавно цей заклад прославився гучною вечіркою на день студента. І суспільний резонанс, вочевидь, працівників не хвилює. Дрібні корпоративи, людей 10 до прикладу, кажуть їх не цікавлять.   А от на новорічну ніч пропонують гостям ще розкішнішу програму. За тисячу гривень з людини вам влаштують таке.

«Розпочинаємо ми вечір орієнтовно в 10 і завершуємо не раніше 5 ранку. В програмі свята вокальний виступ, караоке від ведучого в українському стилі, тобто композиції українські і англомовні. І діджей-сет від нашого резидента. Ми знаходимося у напів підвальному приміщенні, яке слугує укриттям. Тому ніякої небезпеки не буде», - розповіли у закладі.

Та от у поліції кажуть, що воєнний стан і коменданську годину ніхто не скасовував. Навіть в новорічну ніч.

«Ніхто працювати з 12 ночі до 5 ранку немає права. Так само не мають права перебувати у громадських місцях, ні на вулицях, ні в тих закладах громадяни. Якщо такі випадки будуть, якщо заклади працюватимуть, якщо люди там перебуватимуть, то всі будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Вже на місці правоохоронці з'ясовуватимуть ситуацію», - наголосила речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Адже є кілька статтей за якими можуть притягнути до відповідальності порушників комендантської години. Тож усе, як то кажуть, на страх і ризик і звісно ж відповідальність працівників закладу. Думку про доцільність святкування корпоративів журналісти запитали й у волинян.  

«Мені здається, що не на часі. Я вважаю, от в мене син в ЗСУ. Можна посидіти, але, як починаєш, то ж воно все за собою далі тягне. Тобто посидіти можна відмітити, але тихо», - розповіла волинянка Наталія.

 

«Треба зважати на те все і менше веселощів, а більше допомагати воїнам, молитися за них, от в такому дусі», - розповіла волинянка Світлана.

Детальніше - у сюжеті.

Можливо зацікавить