Чи готові укриття луцьких шкіл до початку навчального року

Чи готові укриття луцьких шкіл до початку навчального року

Війна вносить свої корективи і в освітній процес. Цього року не буде урочистих лінійок на перше вересня.

А діти можуть проводити більше часу в укриттях, ніж в класах, - повідомляє Сила Правди.

Нагадаємо, 1 вересня у навчальних закладах Волині відбудеться дистанційно. 199 шкіл готові до очного навчання. У Луцькій громаді спеціально створена комісія обстежила заклади освіти на предмет готовності до нового навчального року в умовах воєнного стану. Зокрема, перевіряли наявність укриттів та їхній стан.

У луцьких школах немає спеціалізованих бомбосховищ, проте у трьох є старі протирадіаційні укриття. У більшості шкіл з початку навчального року кипіла робота, тут розчищували у облаштовували найсухіші на найпридатніші підвали. Робили це силами педагогічного колективу, а іноді і батьків.

І все ж, педагоги запевняють: в школі дитині буде безпечніше, ніж самій удома. Ситуацію на початку цього навчального року на Волині можна назвати більш-менш безпечною. Керівництво шкіл оперативно реагуватиме на усі зміни, хоч наразі не усі директори на камеру охоче розповідають про стан укриттів.

 Наскільки готові укриття у луцьких школах до нового навчального року та як відбуватиметься навчання - дивіться у сюжеті.

Можливо зацікавить