Чи потрібна бруківці… фаска? Пояснення експертів

Чи потрібна бруківці… фаска? Пояснення експертів

Фаскою називають край бруківки, а точніше - скошені під певним кутом і по всьому периметру ребра. Фаска візуально відокремлює плитку одна від одної, і саме від її розміру та кута залежить, яким буде загальний вигляд вимощеної території.

Проте естетика - не єдина функція, яку виконує фаска. Детальніше про її роль розповіли фахівці луцької компанії-виробника Le Bruk.

“Фаска на бруківці додає амортизації, допомагає розподілити навантаження на поверхні більш рівномірно. Тому на дорогах чи територіях, де є інтенсивний рух транспорту, ми радимо використовувати бруківку із фаскою. 

А от пішохідні зони, доріжки, сквери та парки, де будуть ходити лише пішоходи - можна використовувати будь-яку бруківку, відсутність фаски на плитці тут особливої ролі не відіграє. З іншого боку, бруківка без фаски, або як її ще називають - безшовна бруківка, буде дуже зручна для жінок на підборах, для батьків із візками, а також для всіх, хто любить кататися на роликах, скейтах чи самокатах”, - розповідає директор компанії Le Bruk Ігор Констанкевич.

Читати також: 7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

Le Bruk має в асортименті 9 видів бруківки із різною фаскою чи без неї. Загалом фаска відрізняється багатьма параметрами: шириною, кутом нахилу до поверхні, відступом від краю, формою. Зокрема:

  • Без фаски: Піксель
  • Міні-фаска: Патіо
  • Класична фаска:  Дуо, Квадрат, Цеглинка, Котушка
  • Фаска з ефектом 3Д: Ля Брук, Носталіт

У різних видів бруківки - різна фаска за розміром, кутом, формою

Кожен двір, сквер, садок чи інша територія біля дому або підприємства - особлива. Тому при виборі бруківки необхідно враховувати багато різних факторів, починаючи від естетичного і закінчуючи практичним (експлуатаційним). 

Для того, щоб не помилитись і бруківка гарно вписалася в інтер’єр та стала надійною поверхнею на багато років, найкраще звернутися за консультацією до фахівців.

Телефон: 067 334 11 12

Cайт - https://lebruk.com/

Facebook - https://www.facebook.com/brukivkalebruk

Instagram - https://instagram.com/lebruk.lutsk

 

Можливо зацікавить