Чи продовжать на Волині дистанційне навчання

Чи продовжать на Волині дистанційне навчання

В освітніх закладах Волинської області наразі не збираються продовжувати дистанційне навчання, яке було запроваджене до 14 жовтня включно через ракетну небезпеку.

Про це виданню ВСН розповіла начальниця управління освіти та науки Волинської обласної військової адміністрації Людмила Плахотна.

«Наразі в області не планують приймати рішення про продовження дистанційного навчання. Да і добре, що ці дні діти не сиділи у холодних шкільних підвалах. Але остаточне рішення стане відоме після вихідних, зважаючи на те, чи зміниться ситуація у ці дні. Якщо у нас буде спокійно, то очне навчання відновиться», - каже очільниця управління.

За її словами, рішення про ту чи іншу форму навчання може прийняти кожна територіальна громада окремо.

«Якщо не буде центрального рішення, то громади самі можуть визначити чи потрібно продовжувати дистанційне навчання, чи ні», - зазначила Людмила Плахотна.

Зазначимо, що Київська обласна військова адміністрація продовжила дистанційне навчання на території області з 17 до 21 жовтня. Таке рішення ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області 13 жовтня. Воно обумовлене посиленою загрозою ракетних обстрілів з боку Росії. Йдеться про всі освітні заклади будь-яких форм власності - загальної середньої, дошкільної, професійної та фахової передвищої освіти. 

Можливо зацікавить