Чи запасаються жителі Луцька продуктами на зиму

Чи запасаються жителі Луцька продуктами на зиму

На Волині завершується збір овочів. Цього року овочевими культурами засіяли орієнтовно 13 тисяч гектарів, найбільше висадили моркви.

Про це розповів начальник відділу обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, - пише Суспільне.

З його слів, в області посадили картоплю на площі 80 тисяч гектарів, врожайність збереглась на рівні минулого року – 150 центнерів з гектара. Загалом в області зібрали понад мільйон тонн картоплі.

Нині також завершується збір борщового набору. Найбільші площі на Волині засіяні морквою, це близько трьох з половиною тисяч гектарів, зібрали близько 100 тонн. Капусти білоголової було посіяно близько двох тисяч гектарів, – говорить Олександр Книш.

Додає: також на Волині завершили збір столового буряка. Його врожайність, як і капусти, приблизно 40 тисяч тонн.

Журналісти розпитали у покупців та продавців на одному з продуктових ринків обласного центру Волині, чи зріс попит на овочі та як змінилися ціни.

Тут двічі на тиждень торгує вирощеною на власному городі продукцією Валентина з Луцького району. Жінка продає картоплю, капусту та моркву. Каже: овочів лучани купують мало.

На цьому ж ринку лучанка Світлана Грицюк вибирає перець для консервації. Говорить: попри те, що все здорожчало, на зиму заготовляє багато.

Можливо зацікавить