Чи зросли ціни на оренду житла у Луцьку через потік переселенців, - коментар фахівця

Чи зросли ціни на оренду житла у Луцьку через потік переселенців, - коментар фахівця

Про це ВСН розповів заступник голови Волинського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості Валерій Мусійчук.

За його словами, перша хвиля переселенців їхала у Львів, Івано-Франківськ, та Закарпаття, де наразі уже немає вільного житла. Друга хвиля прибуває на Волинь, та Рівненщину.

"Зараз знайти житло у нас уже нереально, а у Луцьку, взагалі практично неможливо. Загалом 80% орендодавців у Луцьку не піднімали ціни на оренду. Крім того, багато людей йдуть на зустріч переселенцям і надають знижки, та не просять передоплату. Багато хто здає житло безоплатно, за умови оплати комунальних послуг. Зокрема, це квартири, які раніше пустували, або були виставлені на продаж", - зазначає фахівець.

Але за словами Валерія Мусійчука, трапляються у нас випадки, коли орендодавці різко підіймають ціни на житло, але, на щастя, вони поодинокі.

"Стосовно оренди луцької квартири за 25 тисяч, інформація про яку шириться соцмережами, то тут потрібно розуміти, що це за житло. Адже це може бути великогабаритна елітна квартира, можливо дворівнева. До війни вона могла коштувати 750$, ось це і є приблизно 25 тисяч гривень. Це просто для людей так шокуюче виглядає. Такі квартири й раніше знімали, бувало що і дорожче шукали", - розповів пан Валерій.

Також він зазначив, що наразі купівля-продаж квартир зупинилась, оскільки закриті усі реєстри. Відповідно нотаріуси не можуть вчиняти будь-які дії з нерухомістю. Крім того, зараз багато власників нерухомості не хочуть продавати раніше виставлену нерухомість. Адже, ніхто не може прогнозувати, що буде з цінами на нерухомість надалі, вони можуть як різко впасти, так і піти вгору.

Можливо зацікавить