Чим торік займалась Боголюбська староста Марія Якубовська? Аналіз звіту

Чим торік займалась Боголюбська староста Марія Якубовська? Аналіз звіту

Із автобусними перевезеннями розібратись не вдалось, а скандальне будівництво біля Боголюбського лісу – насправді знаходиться на території Заборолівського округу: такими є основні тези усного звіту старости Марії Якубовської.

Про це вона розповіла під час бюджетної комісії Луцької міської ради.

Видання ВСН детально проаналізувало повний текст її звіту і розповідаємо, якими саме заслугами пишається та про які проблеми турбується місцева староста.

Довідково. Боголюбський старостинський округ включає села Боголюби, Богушівка, Тарасове, Іванчиці, Озденіж. Площа територій сіл 20,82 км2. Старостою є Марія Якубовська.

У звіті старости йдеться, що з початку повномасштабної війни в Україні було організовано та забезпечено роботу блокпостів на території сіл старостинського округу. Також тут облаштували  укриття в приміщеннях Тарасівської школи №48, Боголюбського ліцею №30 та будинку культури с. Боголюби.

Староста пише, що активно займалась волонтерством, допомогою внутрішньо переміщеним особам.

На території округу поточно відремонтували деякі дороги: вулиця 40 років Перемоги (село Боголюби), вулиці Лісова та Городоцька (село Тарасове), вулиця Буківська (село Іванчиці) та провели поточні ремонти дитячих майданчиків в селах Боголюби і Тарасове.

Досі не вирішене транспортне сполучення сіл Озденіж, Іванчиці, є потреба введення міського маршруту Луцьк-Боголюби.

Є необхідність декомунізації пам’ятників з радянською символікою в селах Боголюби, Іванчиці.

В селах потрібно відремонтувати дороги: вулиці Центральна, Володимирська, Молодіжна, Яблунева (село Тарасове), вулиці 40 років Перемоги, Молодіжна, Сонячна, Набережна та з’їзд біля кладовища (село Боголюби), вулиці Миру, Зелена, Іванівка; село Озденіж — вулиця Садова (село Богушівка), у селі Іванчиці потребує ремонту вулиця Центральна ( капітальний ремонт мосту).

Також в селах Іванчиці та Озденіж необхідне вуличне освітлення. В Тарасовому треба облаштувати тротуар на вулиці Центральній. У клубі в Іванчицях протікає дах, також перекриття даху необхідне у ліцеї в Боголюбах. В садочку села Тарасове треба прокласти тротуарні доріжки, будинок культури в Боголюбах потребує благоустрою території, облаштування підвалу в якості укриття та облаштування пандусу для доступу осіб з обмеженими можливостями.

Серед запланованого на 2023 рік, староста клопочеться про ямкові ремонти доріг у селах округу,  проведення поточного ремонту внутрішньої каналізації в ліцеї в Боголюбах, поточні ремонти в садочку в селі Тарасове, поточний ремонт приміщення старостату. Також хочуть придбати більярдний та тенісний стіл для проведення дозвілля в клубі села Іванчиці.

Якщо ви є мешканцем Боголюбського округу і маєте запитання до звіту своєї старости, або ж важливу інформацію про її роботу – надсилайте журналістам видання ВСН. З нами можна зв’язатися:

- телефоном: 099 755 06 82

- написати у фейсбуці: https://www.facebook.com/volsn 

- написати на електронну пошту: [email protected]

Можливо зацікавить