Чим торік займалася Жидичинська староста Галина Матвіюк? Аналіз звіту

Чим торік займалася Жидичинська староста Галина Матвіюк? Аналіз звіту

Зробили ремонт чотирьох найбільших доріг, відремонтували всі дитячі майданчики, відновили рейсовий автобус до Липлян – це те, що Жидичинська староста Галина Антонюк вважає найбільшими здобутками минулого року для свого округу.

Про це вона розповіла під час бюджетної комісії Луцької міської ради.

Видання ВСН детально проаналізувало повний текст звіту і розповідаємо, якими саме заслугами пишається та про які проблеми турбується місцева староста.

Довідково. До Жидичинського округу входять 6 населених пунктів, а саме: Жидичин, Кульчин, Липляни, Озерце, Клепачів, Небіжка. Площа території старостинського округу - 79 м2. Загальна чисельність населення тут складає 4 823 особи.

Старостою Жидичинського округу Луцької громади є Галина Матвіюк.

Що у звіті?

На окрузі відновили прийоми громадян працівником ЦНАПу (раз на тиждень), працівником департаменту соцполітики (раз на тиждень), представником міського центру зайнятості (один раз на місяць). Організували прийом представників Луцького СКАП «Луцькспецкомунтранс» для укладення договорів про вивіз сміття.

Після початку повномасштабного вторгнення мешканці округу облаштували 5 блокпостів, з яких 2 функціонують досі. Провели навчання з надання медичної допомоги.

Розселяли внутрішньо переміщених осіб та надавали їм допомогу.

На базі приміщення старостинського округу створений «Пункт незламності».

Відремонтовані дороги на суму понад 6 млн грн:

- вул. Селищна в селі Жидичин (на суму 2 011 598 грн),

- вул. Миру в селі Липляни (на суму 1 019 559 грн),

- вул. Озерцівська в селі Небіжка (на суму 3 025 746 грн),

- вул. Тракторна в селі Озерце (на суму 49 579 грн).

До слова, депутати поцікавилися проблемою аварійної дороги від виїзду з Луцька до Жидичина, Кульчина і Клепачева. Це дорога обласного підпорядкування, її мала б ремонтувати Служба автомобільних доріг, а не міськрада. Але такий стан дорожнього покриття є в першу чергу проблемою для місцевих мешканців, тому прийняли рішення - дати доручення директору департаменту ЖКГ розібратися, як можна вирішити проблему

Торік, зазначає староста, відкориговані чотири автобусні маршрути, вирішили питання транспортного сполучення села Небіжка з Жидичином, зменшили вартість проїзду для дітей шкільного віку. Але мешканці залишаються незадоволені вартістю проїзду маршруток та графіками роботи у вихідні дні.

На окрузі заклади культури потребують ремонту. Для цього планували брати участь у міжнародних проєктах, але вони були призупинені у зв'язку із ситуацією в країні.

Враховуючи звернення жителів округу та потреби громади, надали пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку та до проєкту бюджету Луцької міської територіальної громади на 2023 рік. Чи їх врахували – поки староста не уточнює, ймовірно, про це вже йтиметься у звіті за 2023 рік.

Якщо ви є мешканцем Жидичинського округу і маєте запитання до звіту своєї старости, або ж важливу інформацію про її роботу – надсилайте журналістам видання ВСН. З нами можна зв’язатися:

- телефоном: 099 755 06 82

- написати у фейсбуці: https://www.facebook.com/volsn 

- написати на електронну пошту: [email protected]

Можливо зацікавить