Чим торік займався Заборольський староста Валерій Боярський? Аналіз звіту

Чим торік займався Заборольський староста Валерій Боярський? Аналіз звіту

Звіт Заборольського старости Валерія Боярського – єдиний, який не підтримали депутати Луцькради на засіданні бюджетної комісії. 

Під час обговорення звіту староста не зміг дати пояснення скандальній історії забудови на сільськогосподарських землях, хоча на земельній комісії перед цим казав, що в курсі ситуації. 

Видання ВСН детально проаналізувало повний текст його звіту і розповідаємо, якими саме заслугами він пишається та про які проблеми турбується. До слова, проблем описано – у рази більше, ніж про зроблені справи. 

Довідково. До складу Заборольського старостинського округу входить територія сіл Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка, Одеради, Городок, Сьомаки, Шепель, Заболотці, Охотин. Загальна чисельність населення сіл станом на 1 квітня 2021 року - 6 123 особи.Площа - 28,83 км2. Староста – Валерій Боярський. 

Серед пріоритетних проєктів розбудови і розвитку старостинського округу, які планувалося реалізувати у 2022 році, була добудова Заборольської школи. Торік було проведено внутрішні ремонтні роботи та роботи з благоустрою, загальною вартістю 2,7 мільйона гривень. Однак після введення воєнного стану роботи було призупинено. 

У 2022 році відремонтували дорогу на вулиці Лісовій у селі Забороль, частково провели ремонти доріг на вулиці Молодіжна в селі Сьомаки та на вулиці Лісова в селі Охотин. 

У 2023 році в Заборолі необхідно завершити капітальний ремонту загальноосвітньої школи, капітально відремонтувати амбулаторію та будинок культури, заплановане облаштування урбан-парку/дитячого містечка, реконструкція стадіону. В селі Одеради потрібно прогрейдерувати дороги на вулицях Торчинська та Набережна, аналогічно – на вулиці Братів Волохів в селі Городок. 

В селі Сьомаки треба провести поточний ремонт дороги на вулиці Центральна, аналогічно ремонту потребує ділянка дороги Заболотці – Шепель, ділянка дороги з села Антонівка до села Олександрівка.

Також староста клопочеться за ремонт вулиці Луцька в Заборолі, вулиці Центральна в Антонівці, вулиць Нагірна та Володимирська у Великому Омелянику. Треба облаштувати тротуар від вулиці Володимирська в селі Великий Омеляник до кінця села Забороль, відремонтувати вулицю Степова у Всеволодівці, вулицю Лисенка у Великому Омелянику, вулиці Богдана Хмельницького та Молодіжна в Заборолі, вулиці Польова в Олександрівці. 

Крім того, на окрузі потребують реконструкції електричні мережі зовнішнього освітлення. 

Якщо ви є мешканцем Заборольського округу і маєте запитання до звіту свого старости, або ж важливу інформацію про його роботу – надсилайте журналістам видання ВСН. З нами можна зв’язатися: 

- телефоном: 099 755 06 82 

- написати у фейсбуці: https://www.facebook.com/volsn  

- написати на електронну пошту: [email protected]

Можливо зацікавить