Чоловіка визнали придатним до служби без двох рук

Чоловіка визнали придатним до служби без двох рук

Призовні комісії в Україні докладають значних зусиль, щоб збільшити чисельність армії за рахунок мобілізованих - але не завжди при цьому дотримуються правил.

Про це пише британське видання Economist, передає BBC News Україна.

Руслан Кубай був здивований, коли наприкінці січня отримав повістку. Він інвалід з дитинства - не має обидвох рук - тож потрапляє під автоматичне звільнення від служби.

Але ще більшою несподіванкою для нього стала реакція чиновників місцевого призовного пункту у Дрогобичі на Львівщині. Замість того, щоб визнати свою помилку, місцеві чиновники оголосили його придатним до служби. Лише публікація в соцмережах і подальший скандал допомогли скасувати це рішення.

Чоловіка визнали придатним до служби без двох рук

Випадок Кубая є екстремальним, але далеко не поодиноким випадком. За перші два місяці цього року Україна помітно активізувала мобілізаційну діяльність.

З незрозумілих причин найагресивнішими були чиновники на заході Україні, пише Economist, але така ж тенденція спостерігається по всій країні.

За інформацією видання, надходили повідомлення про повістки, видані (іноді з використанням сили) на військових похоронах у Львові, блокпостах у Харкові, торгових центрах у Києві та на розі вулиць в Одесі.

Популярні гірськолижні курорти стоять порожніми - кадри військових чиновників, які шпигують біля схилів, відлякують людей.

Читайте також:

Можливо зацікавить