Чому деякі лучани відчувають нестачу холодної води: пояснення «Луцькводоканалу»

Чому деякі лучани відчувають нестачу холодної води: пояснення «Луцькводоканалу»

Мешканці деяких мікрорайонів Луцька скаржаться на низький рівень подачі холодної води у певні години. Найбільше від цієї проблеми потерпає район ЛПЗ, який знаходиться неподалік села Боратин.

А саме підвищене використання питної води у приватних будинках цього села для поливу городини позначаться на мешканцях цього району, зокрема це відчувають і жителі багатоквартирних будинків.

Як пояснила ВСН речниця "Луцькводоканалу" Ольга Федоренко, таку ж проблему відчувають і мешканці інших кварталів, де є велике скупчення приватних будинків. А загалом їх є близько 16 тисяч.

Стосовно таких звернень, то їх стало менше в порівнянні з минулим роком.

«Наразі звернення надходять, але не масово. Ми не можемо заборонити використовувати воду для поливу, а просто трішки заощаджувати її. Адже саме в пікові навантаження, коли люди вранці або ж у вечірній час одномоментно починають використовувати воду. Проте обмежень таких немає, але воду потрібно використовувати економніше і берегти її як цінний ресурс.

Адже деякі люди змушені використовувати питну воду для поливу городини не маючи власних свердловин. Але потрібно це робити ощадливо і не одномоментно, аби не знижувати тиск води. Але люди страждають від того, що у певні моменти вони не можуть скористатися водою», - розповіли у підприємстві.

За словами фахівців, наразі усі наявні резервуари наповнені водою, а можливості збільшити їх немає можливості. Крім того, вона проходить знезараження, на що витрачаються час, сили та ресурси. Наразі запаси води є доволі великі й вони розраховані на такий обсяг споживання, просто потрібно використовувати її раціонально.

«Раніше ми не зустрічалися з такими жорсткими посухами від якої потерпає городина. Тому ця проблема щороку стає гострішою», - зазначають у «Луцькводоканалі».

Можливо зацікавить