Чому ламаються генератори? Майстер пояснив, як їх обирати

Чому ламаються генератори? Майстер пояснив, як їх обирати

Через часті відключення електроенергії українці масово користуються генераторами. Інколи через низьку якість або ж неправильну експлуатацію, власники мусять їх ремонтувати.

Майстру з Ківерців Вадиму Яйленку вже не раз довелося ресонтувати несправні генератори. Як він розповів виданню ВСН , сьогодні це - один з найпопулярніших запитів.

Чоловік розповів, що звертаються щодо ремонту генератора часто, а найперші звернення були після першого масового обстрілу території України у жовтні. 

З його слів, найчастіша причина поломки - неправильна експлуатація генератора, бо люди не читають чи не дотримуються інструкції.

«Часто люди спершу купують генератори, а потім, після того, як спалили, починають читати, що вони придбали. Найперше горить обмотка через неправильне використання генератора, часто виходить з ладу регулятор напруги через перевантаження пристою», - пояснює майстер.

Вадим каже, що дуже рідко трапляються випадки, коли генератори, які він отримує для ремонту, не вдається полагодити. Переважно це поломки, які піддаються ремонту. 

Він підкреслює, що під час купівлі генераторів, найперше потрібно звертати увагу на фазу і потужність генераторів, які потрібні для використання.

«По-перше, зазвичай потрібен однофазний генератор, а люди через незнання купляються трифазні генератори. Через використання пристрою на одній фазі починають горіти трифазні генератори. По-друге, необхідно розрахувати потребу в потужностях і купувати генератор із запасом у 20-30%», - роз'яснює Вадим Яйленко.

Читайте також:

Можливо зацікавить