Чому у деяких волинян взагалі не відключають світло: пояснення енергетиків

Чому у деяких волинян взагалі не відключають світло: пояснення енергетиків

При відключенні електроенергії волиняни помітили, що є будинки, у яких постійно не вимикають світло. Або ж при відключенні електроенергії в одному будинку, у сусідньому його не вимикають.

За інформацією ПрАТ «Волиньобленерго» це пов'язано з тим, що різні будинки та навіть різні під'їзди однієї багатоповерхівки можуть бути заживлені від інших ліній електропередачі. І їх чергують для вимкнення. 

«Якщо якісь будинки не вимикаються зовсім, то це свідчить що до лінії, яка  живить ці будинки, приєднані об'єкти критичної інфраструктури - лікарні, водоканал тощо. Або цей будинок знаходиться на лінії під протиаварійною автоматикою для запобігання небезпечного зниження частоти в разі виникнення дефіциту потужності. Такі лінії у графіки не вносяться», - зазначають енергетики.

За їх інформацією, на такі лінії припадає лише 25% споживання. 

Нагадаємо, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що графіки відключень світла залишаться в Україні до кінця зими.

Також у листопаді цього року Луцька громада використала для вуличного освітлення вдвічі менше електроенергії, ніж за аналогічний період минулого року. І завдяки цьому вдалося зекономити за місяць понад 1 мільйон гривень.

Крім того, з нового року кожен повнолітній громадянин України зможе безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. І в такий спосіб зробить свій внесок у допомогу енергетикам щодо балансування електросистеми України.

Можливо зацікавить