Чому ЗСУ не б’ють по військових об'єктах на території Білорусі

Чому ЗСУ не б’ють по військових об'єктах на території Білорусі

Україна має право завдавати ударів по скупченню російської військової техніки на території Білорусі.

Про це розповів український військовий, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко в ефірі Радіо НВ.

«Згідно з міжнародними правилами ведення війни, безумовно, ми таке право маємо. І по воєнних об'єктах в Білорусі, і в РФ. Але ми виконуємо своє завдання оборони, захисту своєї держави в умовах гібридної війни. По об'єктах за кордоном просять нас [не бити] союзники. Тому відбувається те, що відбувається. Нам допомагає українське Бавовнятко», - переконаний Романенко.

За словами військового, російський диктатор Путін продовжує тиснути на білоруського узурпатора Олександра Лукашенка, щоб той брав безпосередню участь у війні власними військами. 10 жовтня Лукашенко оголосив, що Росія та Білорусь домовилися про розгортання регіонального угруповання військ, формування якого вже нібито розпочалося.

Втім, на думку Романенка, він ще опирається натиску Путіна:

«[Лукашенко] відкупається передачею росіянам озброєння, техніки, боєприпасів. Потім окремі частини будуть приймати участь в цьому угрупованні. Тобто він до останнього зменшує вагу своєї участі у всіх цих діях. <...> Спільне управління угрупованням буде російське, хоча по окремим для себе важливішим частинам, безумовно, [керівництво] буде залишатися за «батькою». Більше у цьому випадку [цікавить] те, яким чином він буде подавляти протести в Республіці Білорусь, тому що білоруси у більшості не хочуть воювати з українським народом».

Можливо зацікавить